Vidite prvi

EURO 2018.

Hrvatskoj skupina smrti: Rukometaši u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda

Autor:Prvi.tv
Objava:23.6.2017. 20:00
Hrvatskoj skupina smrti: Rukometaši u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda
Učitavanje medija preglednika ...

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je  ždrijeb za 13. rukometno Europsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. igrati u Hrvatskoj.

Hrvatska će igrati u skupini smrti. Momčad Line Červara borit će se u Splitu protiv Švedske, Srbije i Islanda, donosi Index.

 

SKUPINA A (Split)

HRVATSKA (nositelj)

Švedska

Srbija

Island

SKUPINA B (Poreč)

Norveška (nositelj)

Francuska

Bjelorusija

Austrija

SKUPINA C (Zagreb)

Slovenija (nositelj)

Njemačka

Makedonija

Crna Gora

SKUPINA D (Varaždin)

Mađarska (nositelj)

Španjolska

Danska

Češka

 

Ovo je posljednji Euro sa 16 reprezentacija, jer će već 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj sudjelovati rekordne 24 momčadi. Naslov prvaka Europe branit će Njemačka, koja je bila najbolja na posljednjem natjecanju u Poljskoj, a gdje je Hrvatska osvojila broncu.

Zanimljivo, Hrvatska je prva europska zemlja koja će drugi put biti domaćin turnira. Prvi put je to bilo 2000. godine, kada je završila na šestom mjestu, a naslov osvojila Švedska pobjedom nad Rusijom (32:31). Naši rukometaši su do sada osvojili 13 medalja, ali nikada nisu uspjeli postati prvaci kontinenta, a najbliža je bila 2008. (izgubila od Danske u finalu 24:20) i 2010. u Austriji, gdje su u borbi za zlato bili bolji Francuzi (25:21).

Švedska je rekorder s četiri naslova europskog prvaka, a slijede Francuska (3), Danska i Njemačka (2), te Rusija s jednom titulom. 

Komentari
Broj komentara:0