Vidite prvi

HMRK ZRINJSKI - SKIF KRASNODAR

Zrinjski poražen u Rusiji, sramotna odluka delegata da ne odgodi utakmicu

Autor:T.R.
Objava:10.2.2018. 19:39
Zrinjski poražen u Rusiji, sramotna odluka delegata da ne odgodi utakmicu
Učitavanje medija preglednika ...

Rukometaši Zrinjskog odigrali su prvu utakmicu osmine finala Chellenge Cupa u Krasnodaru protiv istoimenog protivnika.

No, kakav put su samo imali Plemići. Pošli su iz Mostara busom do Sarajeva, odakle su avionom otišli do Istanbula. Iz najvećeg grada Turske imali su let u Krasnodar, no zbog guste magle morali su sletjeti u 350 km udaljeniji Sochi. Dodatna četiri i pol sata proveli su avionu dok im se nije dopustilo slijetanje, da bi nakon toga autobusom, nakon dodatnih šest sati vožnje, došli do Krasnodara.

Jedino logično i ispravno  bilo bi odgoditi utakmicu, ali službeni delegat to nije htio odobriti. Mostarci su nakon mukotrpnog puta samo nekoliko sati poslije dolaska u Krasnodar morali odigrati utakmicu inače bi bili kažnjeni.

Pokazao je Zrinjski plemićko srce i pristao odigrati utakmicu. No, umor je učinio svoje.

Zrinjski je u prvoj utakmici izgubio od Skif Krasnodara 39:27.

Već u prvom poluvremenu iskoristila je ruska momčad umor Plemića i polako podizala prednost. Na odmor se otišlo s velikih plus 10 za Krasnodar (18:8).

I dok su vjerojatno svi mislili kako će umor u nastavku još više svladati Mostarce, oni su pokazali inat i počeli topiti prednost Rusa. U jednom trenutku došli su na minus 5, no bliže se nije moglo. Na kraju je završilo s plus 12 za Krasnodar – 39:27.

Dugo će se još pisati o kontroverznoj odluki delegata da ne odgodi utakmicu, no rukometaši Zrinjskog ni nakon ovoga nemaju puno vremena za odmor. Već sutra igraju uzvrat i ostaje nada da će barem malo napuniti baterije i sutra pokazati svoje pravo lice...

Komentari
Broj komentara:0