Vidite prvi

EHF

EHF prijeti suspenzijom Rukometni savez BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:3.8.2018. 20:13
EHF prijeti suspenzijom Rukometni savez BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Europske rukometne federacije (EHF)  Michael Wiederer danas je uputio oštro pismo  Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova zbog teške situacije u Rukometnom savezu Bosne i Herecegovine (RSBiH). 

Iz EHF-a je zaprijetila je da će RSBiH biti suspendiran ukoliko do kraja ovog mjeseca ne budu pokrenute aktivnosti pri riješavanju brojnih problema u kojim se duže  vrijeme nalazi savez.  Krovna kuća europskog rukometa pozvala je odgovorne sportske i državne institucije da se uključe i pomognu "kako bi se izbjegla ozbiljna šteta prema rukometu u BiH i ugled RSBiH u svijetu sporta". 

U pismu se navodi da pod sadašnjim uvjetima, niti jedan tim iz BiH ne može sudjelovati u EHF natjecanju ove sezone, niti reprezentacija može sudjelovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

- Upravni odbor EHF će morati suspendirati BiH na narednoj sjednici sredinom rujna što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i natjecateljskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. kolovoza. EHF će paralelno ovom pismu upoznati i IHF u vezi sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu - navodi se u pismu EHF-a.

Komentari
Broj komentara:0