Vidite prvi

SPORTSKI PONEDJELJAK

Branislav Stojkić: "Reorganizacijom smo digli klub za dimenziju više"

Autor:Toni Raspudić
Objava:13.11.2017. 17:23
Branislav Stojkić: Reorganizacijom smo digli klub za dimenziju više
Učitavanje medija preglednika ...

Nakon tri vezana poraza, rukometaši Zrinjskog su se trznuli iz sna i na gostovanju u Istočnom Sarajevu potopili novog prvoligaša Slaviju s velikih 14 razlike.

Izbor novog vodstva kluba sigurno je pozitivno uzdrmao momčad što se odmah vidjelo na parketu. Na redovitoj skupštini HMRK Zrinjski Mostar održanoj 08. studenog u prostorijama male galerije H.D. Herceg Stjepan Kosača, izabrano je novo vodstvo klupske uprave.

Na mjesto predsjednika Upravnog odbora izabran je Branislav Stojkić, dok su kao članovi Upravnog odbora izabrani Dario Pušić, Dragan Miličević, Vedran Škobić, Dražen Pandža, Ivica Džeba te Filip Garmaz. Novooformirani Nadzorni odbor činit će dr. Dragan Babić, Igor Bošković te Marko Zovko. Na mjesto predsjednika skupštine izabran je Dario Pušić.

Novi predsjednik kluba Branislav Stojkić u razgovoru za Prvi.tv otkrio je koji su novi ciljevi izabranog vodstva kluba, kao i novine koje su uveli.

„Na redovitoj godišnjoj skupštini koja je postala i izborna, u dogovoru s prijašnjom Upravom da se zarotiraju funkcije u klubu postajem predsjednik kluba, a ujedno i predsjednik Upravnog odbora. Na toj skupštini bilo je i novina jer je mjenjan statut kluba HMRK Zrinjski Mostar. Smanjen je broj članova, a dodani su i novi odjeli kao što su Odjel za organizaciju i natjecanje na čelu s Borisom Rozićem, Odjel za marketing i odnose s javnošću na čelu s Markom Borasom te Odjel za zdravstvo i medicinsku skrb na čelu s prof. dr. Draganom Babićem. Uveli smo i voditelja struke Stručnog stožera, glasnogovornika kao i fizioterapeuta. Ovim reorganiziranjem smo htjeli uvesti veći broj stručnih i profesionalnih kadrova koji će se na jedan profesionalniji način približiti svom problemu, a da Uprava koordinira sve te procese unutar Zrinjskog. Reorganizacija je bila potrebna jer smo prošli jednu tranziciju i sada želimo uraditi korak više, korak kojeg kolektiv kakav je HMRK Zrinjski zaslužuje", kazao je Stojkić te nastavio:

„Sve se ovo pokazalo dobrim potezom jer smo u tri-četiri dana konsolidirali ekipu. Imali smo ozbiljan razgovor s trenerom kojem u ovom trenutku dajemo punu podršku i ja, ali i cijela Uprava, no morali smo razgovarati o nekim problemima koji su bili očiti."

Novog predjednika je pogotovo obradovala dobra predstava rukometaša u Istočnom Sarajevu koju je gledao s tribina.

„Odlično je bilo vidjeti prekid tog jednog niza loših utakmica. Ne možemo reći kako igrači nisu 'grizli' i protiv Borca i protiv Vogošće, ali se vidio taj jedan 'zamor materijala'. Sada ćemo raditi jedan totalno drugi pristup i drago mi je što je trener Zdravko Medić uvažio te pokušaje promjena u samom treningu. Smatram kako imamo dobre uvjete, samim time što imamo prof. Šprlju, kao i kineziologa Borisa Kajana iz SRC Korak koji je dao jedan stvarno veliki doprinos i ovih dana ćemo potpisati jedan sporazum između 'Koraka' i HMRK Zrinjski. No, opet ponavljam, sada ćemo imati jednu bolju koordinaciju u klubu jer sada imamo voditelja stručnog stožera Gorana Lovrića, našeg dugogodišnjeg vratara, koji će svojim znanjem i odnosima između igrača, trenera, do svih voditelja odjela dati jednu dimenziju više."

No, da se vratimo na utakmicu sa Slavijom:

„Utakmica u subotu, neću reći kako je bila iznenađenje jer smo igrali protiv novog prvoligaša, no otišli smo gore s velikim htjenjem da pobjedimo. Mala nervoza putem, nas je bilo tridesetak iz Mostara i evo ovim putem želim zahvaliti ekipi koja nas je došla podržati u Istočnom Sarajevu. Odigrali smo gore jedan jako dobar rukomet i moram se zahvaliti domaćinima na fer uvjetima. Na krilima Filipa Vistoropa, Vedrana Delića, Mladena Boškovića i ostalih odradili smo jednu nevjerojatnu priču. Zabiti 38 golova i napraviti pobjedu od 14 razlike je stvarno dobro. Eto kako smo igrali kada su u jednom trenutku i domaći navijači počeli skandirati Zrinjski, Zrinjski... Istaknuo bih još par igrača, Martina Kordića koji se sjajno raspucao i uklopio u momčad, a već smo ga nazvali svojim Picassom. Tu je još i Goran Anđelić za kojeg stvarno više ne treba trošiti riječi. On je prerastao bh. uvjete i sa sigurnošću mogu reći kako je najbolji vratar Premijer lige. Momak, koji ako nastavi s ovim radom, predviđa mu se blistava rukometna budućnost."

Ono s čime se teško može pohvaliti bilo koji sportski klub je velik broj domaćih igrača. Čak 90 posto prve momčadi čine Mostarci i momci iz okolice što je dobar pokazatelj rada škole rukometa. Hoće li se i u budućnosti HMRK Zrinjski više bazirati na 'domaći proizvod' ili će potezati za kupovinama?

„Politika kluba će se prije svega zalagati za podizanje rukometa na višu razinu. Kako bi to uradili, mi moramo ulagati u školu rukometa i svakako da je ona jedan od prioriteta ove politike kluba. Ona već sada pokazuje dobre adute koje ćemo imati u budućnosti. Još uvijek oni dobivaju poneku rolu u momčadi i drago mi je što je trener Medić na pripreme pozvao nekoliko mladih igrača. No, uz kontuniuran rad sa školom rukometa smatram kako ćemo stvoriti dosta jakih igrača. S druge strane, ako želimo dobre rezultate, moramo vidjeti s kakvim kadrom raspolažemo. Svjesni smo kako moramo i dovesti neke igrače na pozicijama gdje nam nedostaje kvalitete. Goran Anđelić je najbolji primjer dobre kupovine. Uz njega na vratarskim pozicijama imamo mlade Željka Kozinu i Sergia Džidića, a tu je i nešto iskusniji Marino Paradžik. Na toj poziciji smo dosta jaki i sada se treba ojačati na ostalima. Ozljede Džebe, Mandarića i Perića su nas oslabile, ali to može biti i prilika mlađim igračima da se pokažu."

Pred Zrinjskim su tri utakmice u ovom tjednu. Najprije Kup BiH protiv Krivaje u utorak, a u petak i subotu Plemići igraju povijesne utakmice Chellenge Cupa u Mostaru protiv gruzijskog BSB Batumija.

„Utakmica s Krivajom će biti teška iz razloga što će se sada svi 'naložiti' na nas. Zanimljivo je svima pobjediti osvajača Kupa BiH, tako da vjerujem kako će domaćini još više 'gristi' na toj utakmici. U petak i subotu očekuju nas povijesne utakmice i ova jedna povijesna priča HMRK Zrinjski. Challenge Cup i međunarodno rukometno natjecanje u našem gradu. Cilj je proći dalje i smatram kako imamo kvalitetu za to. Ako sve bude po planu i pobjedimo Gruzijce, s malo sreće u ždrijebu osmine finala smatram kako možemo lako i do osam najboljih, a onda je sve moguće. Očekujemo snažnu podršku s tribina kakvu smo imali i u prijašnjim utakmicama. Vjerujem kako ćemo imati punu dvoranu upravo iz tog razloga što igraju većinom domaći momci. To je razlika između nas i ostalih klubova iz sportskog kolektiva Zrinjski. Domaći igrači... Oni pune tribine, jer na naše utakmice dolaze prijatelji, curice, škole, fakulteti, obitelji tih rukometaša."

Utakmice protiv Batumija (petak i subota) se igraju od 19:00 sati. Cijena ulaznice je 10 KM, a vrijedi za oba susreta. Već su u prodaji na pultu Mepas Malla.

Komentari
Broj komentara:0