Vidite prvi

judo

Vukoja i Ajvaz bez plasmana na Europskom prvenstvu

Autor:Prvi.tv
Objava:2.7.2018. 11:49
Vukoja i Ajvaz bez plasmana na Europskom prvenstvu
Učitavanje medija preglednika ...

Europsko prvenstvo za kadete u judu održano je u Sarajevu, točnije u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch". Toplu dobrodošlicu svim natjecateljima, trenerima, sudcima i članovima delegacije Europskog judo saveza (EJU) ispred Judo saveza Bosne i Hercegovine poželio je predsjednik našeg nacionalnog saveza prof. dr. Branislav Crnogorac.

"Dragi natjecatelji, treneri, suci i draga judo obitelji želim vam toplu dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Posebno želim pozdraviti predsjednika EJU-a Sergeya Soloveychika, ali i ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića. Sarajevo je poznato kao grad koji voli ljude, ali i ljudi vole Sarajevo.Hvala vam svim što se došli", rekao je prvi čovjek Judo saveza BiH, Branislav Crnogorac.

Na EP-u našu zemlju predstavljat će ukupno 20 natjecatelja. U muškoj konkurenciji to su: Filip Burić (-50kg), Nikola Moravac (-55), Igor Đurica (-60), Lav Divljan (-66), Darijan Faletar (-66), Ivan Jozeljić (-73), David Čečura (-81), Božidar Vučurević (-81), Srđan Ajvaz (-90) i Igor Vračar (+90).

Žensku reprezentaciju na čine: Gordana Ilić (-48), Ana Marija Franjić (-52), Mila Petrović (-52), Maja Bjelica (-57), Ema Brkanić (-57), Josipa Brvenik (-63), Džana Kovačević (-63), Anđela Jurić (-70), Hana Piralić (+70) i Vesna Vukoja (+70).

Dva člana mostarske „Neretve" našla su se svojim zalaganjem, sportskim uspjesima na ovako velikom natjecanju, a to su Vesna Vukoja (individualno i ekipno) i Srđan Ajvaz (individualno).

Vukoja Vesna u kategoriji preko 70 kg prvu borbu imala protiv, Ruslane Bulavina (UKR) gdje je izgubila na treću kaznu u trećoj minuti, a mora se istaknuti kako je i razlika u kilogramima bila 20 kg u korist reprezentativke Ukrajine. Na žalost Vukoja više nije imala priliku natjecati se jer je reprezentativka Ukrajine odmah izgubila od reprezentativke Turske i time završila natjecanje.

Srđan Ajvaz također nije nimalo imao lagan zadatak, obzirom da ga je za protivnika čekao reprezentativac Nizozemske, Klisjen Vince. On je izgubio borbu na drugi wazari iako se jako dobro nosio sa njim. Nizozemac je u ovom meču izgledao superiornije i na kraju izašao kao pobjednik. Međutim i Nizozemac gubi sljedeću borbu od reprezentativca Rusije, tako da Ajvaz nije imao priliku za popravnu borbu.

Sve čestitke za naše sportaše i trud koji su sami uložili da dođu do samog natjecanja. Ipak su to jako uređene zemlje sa mnogo kvalitetnim treninzima, sparing partnerima i u kojima se jako ulaže u sport i same sportaše. Na žalost nismo uspjeli napraviti rezultat. Prvo sudjelovanje na jednom europskom prvenstvu, neiskustvo, trema učinili su svoje, ističe trener Majo Ćeško.

Komentari
Broj komentara:0