Vidite prvi

priopćenje

Polumaraton u Parku prirode Blidinje

Autor:Prvi.tv
Objava:4.7.2018. 14:35
Polumaraton u Parku prirode Blidinje
Učitavanje medija preglednika ...

Potaknuti određenim komentarima koji se tiču organizacije predstojećeg polumaratona u Parku prirode Blidinje, želimo razjasniti sljedeće.

Polumaraton koji organiziramo, a koji se prvi puta u ovoj formi održava u našem Parku, je događaj promotivnog karaktera čiji je prvenstveni cilj davanje na važnosti kulturnoj baštini ovog područja / nekropolama srednjovjekovnih stećaka od kojih je jedna na UNESCO-voj listi svjetske zaštićene baštine. Povod za cijelu događaj je Europska godina kulturne baštine čijim dijelom na ovaj način i mi želimo biti.

Kompletan događaj financira Vlada ZHŽ; jedna od tri nadležne županije na ovom jedinstvenom području zajedno s JP PP Blidinje, a koji su zajednički usvojili odluku o organizaciji te načinu provođenja ovog značajnog događaja. Iz svih tih razloga i činjenica, odlučeno je da utrka bude mješovita, bez ikakve naznake o diskriminaciji ili tome slično. Svjesni značaja te podjele, i svjesni posljedica kojima bi ta odluka mogla rezultirati – naknadno je odlučeno da će se ženski dio natjecatelja posebno simbolično nagraditi.

Od srca će nam biti drago da maratonci, rekreativci, biciklisti, planinari i svi ljudi dobre volje koji mogu doći u subotu podrže ovaj događaj – ne u prvom redu zbog nagrade, već zbog istinskog značaja ovog kulturnog naslijeđa ne samo za Park prirode Blidinje, već za cijelu regiju Hercegovinu te za cijelu našu Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujemo se na vašem razumijevanju.

Srdačan pozdrav svima i dobrodošli !

Organizacijski odbor Polu-maratona putevima srednjovjekovnih nekropola stećaka u Parku prirode Blidinje

Komentari
Broj komentara:0