Vidite prvi

ODLIČAN USPJEH

Pet medalja za BiH na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kickboxu

Autor:Prvi.tv
Objava:11.11.2017. 17:38
Pet medalja za BiH na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kickboxu
Učitavanje medija preglednika ...

Bosanskohercegovački reprezentativci osvojili su pet medalja (po jedno zlato i srebro i tri bronce) na  Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboxu (WAKO) u Budimpešti.

Posljednji od bh. boraca danas je nastupio Ahmed Krnjić, u  finalnom K1 meču kategorije do 91 kg. Član Kluba borilačkih vještina "Isak - Ze" iz Zenice u izjednačenoj borbi nije uspio savladati predstavnika Ukrajne i na kraju se morao zadovoljti srebrenim odličjem.

Njegov klupski kolega Bahrudin Mahmić u petak je osvojio naslov svjetskog prvaka u low kicku, u kategoriji do 91 kg, nakon što je u finalnoj borbi pobijedio predstavnika Srbije.

Brončana odličja, nakon što su zaustavljeni u polufinalu, osvojili su Slavoljub Budeša (KBK Panter Bijeljina, K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK Kruna,  Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS Titanium, Usora, K1, +70 kg).

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 natjecatelja iz 12 klubova, koju predvodi izbornik reprezentacije Salko Zildžić, s timom trenera u kojem su Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić. 

Komentari
Broj komentara:0