Vidite prvi

MOTO GP

Marc Marquez obranio titulu prvaka

Autor:M.G.
Objava:12.11.2017. 15:38
Marc Marquez obranio titulu prvaka
Učitavanje medija preglednika ...
1

Vozač Rapsol Honde, Španjolac Marc Marquez obranio je titulu svjetskog prvaka u najjačoj moto klasi. Španjolac je došao do svoje šeste titule prvaka, i četvrte u Moto GP kategoriji. U elitnoj kategoriji prvak je bio 2013. ,2014., 2016. i ove godine. Prije  posljednje utrke sezone  Marquez je imao 21 bod viška u odnosu da Andreu Doviziosa i u današnjoj utrci mu je bilo dovoljno 14. mjesto za potvrdu titule.

Na današnjoj utrci voženoj u Valenciji pred više od 110 tisuća gledatelja pobjedio je još jedan Španjolac, Dani Pedrosa na svojoj Hondi ispred vozača Yamahe Tech Johanna Zarca. Treće mjesto zauzeo je Marc Marquez iako je u jednom trenutku ispao sa staze i opasno je visio od pada i mogućeg gubitka titule prvaka. U tom trenutku Dovizioso je bio na petom mjestu ali je izletio sa staze pet krugova prije kraja što je značilo konačnu potvrdu prvaka za ovu godinu.
Na kraju Marquez je prvenstvo završio sa 397 bodova, 36 više od Doviziosa.
U poretku timova već ranije je Honda osigurala prvo mjesto a današnjim uspjehom Zarca i ispadanjem oba Ducatijeva vozača Yamaha je završila druga u poretku konstruktora.

Nova sezona počinje u ožujku iduće godine, a prva stanica je Katar.

Komentari
Broj komentara:1