Vidite prvi

trofejna džudistica

Larisa Cerić je najbolja sportašica 2017. godine u BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2017. 21:39
Larisa Cerić je najbolja sportašica 2017. godine u BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Najbolja sportašica 2017. godine u Bosni i Hercegovine je trofejna džudistica Larisa Cerić, odlučio je žiri ovogodišnjeg Izbora sportaša godine koji tradicionalno organizira Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH).

Džudistica Larisa Cerić, četvrti put je dobila ovu prestižnu nagradu u izboru OK BiH, a vlasnica je osam europskih i dvije svjetske medalje. Cerić je proglašena i najboljom seniorskom sportašicom BiH, dok je u muškoj konkurenciji tu nagradu odnio nogometaš Miralem Pjanić, veznjak italijanskog Juventusa i reprezentacije BiH.

Na manifestaciji održanoj u Olimpijskom muzeju BiH, za najuspješniju sportašicu u konkurenciji juniorki izabrana je trofejna džudistica Aleksandra Samardžić, dok je najbolji junior karataš Hamza Čajić.

Višestruki prvak Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog, dobio je priznanje za najbolji sportski klub u BiH, a najboljom reprezentacijom BiH u 2017. godini proglašena je seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je uspješno prošla pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Najbolji trener u 2017. godini je izbornik džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac, dok je specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) ''sport bez granica'' pripala novinaru i publicistu Branku Tomiću.

Nagradu za dugogodišnji doprinos sportu dobio je potpredsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, a nagradu ''promotori sporta'' dobilo je Sveučilišno sportsko društvo Bosna.

U kategoriji neolimpijskih sportova nagradu za najbolje uručene su Savezu specijalne olimpijade i majstoru bilijara Sanjinu Pehlivanoviću, višestrukom europskom prvaku i aktuelnom juniorskom prvaku svijeta.

Olimpijski komitet BiH dodijelio je i posebne nagrade za istaknute sportske rezultate u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat pripala je bh. nogometašu Edinu Džeki, napadaču talijanske Rome i kapitenu reprezentacije BiH koji je ujedno i najbolji strijelac bh. nacionalnog tima svih vremena.

Drugu nagradu u istoj kategoriji dobio je najbolji tenisač BiH Damir Džumhur, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri, tokom koje je osvojio prvi naslov na ATP turnirima.

U kategoriji juniora nagrade osvajaju košarkaš Sani Čampara i džudistica Anđela Samardžić.

Specijalna nagrada za podršku radu Olimpijskog komiteta BiH dobio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sveučilišta u Sarajevu.

Nagrade za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti pripale su novinarima Muhamedu Bikiću i Vedranu Radenoviću. Specijalnu nagradu za dugogodišnji trenerski rad dobio je karate trener Suad Ćupina.

Veleposlanici sporta BiH ove godine su: Milanko Mučibabić, Danin Jusko i Sejfo Šehović.

Komentari
Broj komentara:0