Vidite prvi

za ljubitelje planina i zimskih sportova

FIS Snowboard Europa kup za vikend na Bjelašnici

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 10:29
FIS Snowboard Europa kup za vikend na Bjelašnici
Učitavanje medija preglednika ...

Najbolji profesionalni snowboard vozači iz čak trinaest zemalja svijeta ovaj vikend okupit će se na Bjelašnici na utrkama FIS Snowboard Europa kupa.

Završne pripreme su u tijeku, a utrke će se održati 17. i 18. veljače od 10:00 do 16:00 sati.

Sarajevo i Bjelašnica spremni su po sedmi put ugostili jedinstveni sportski događaj koji u naš grad dovodi 40 najboljih snowboard vozača.

Boje Bosne i Hercegovine ove godine brani čak sedam natjecatelja - Asja Klačar, Adna Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić u ženskoj i Haris Burić, Edis Ozturk, Stefan Lazarvić u muškoj kategoriji.

"Po rangu Europa kup je, poslje Olimpijskih igara i Svjetskog kupa, treće po redu natjecanje i najznačajniji je snowboard događaj u našoj zemlji. Izuzetno nas raduje veliki odaziv vozača jer ovo će ujedno biti i testna utrka za Europski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. u disciplini Slope Style," rekao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, tehničkog realizatora natjecanja EYOF 2019. za snowboard discipline.

Natjecanje se održava u dvije discipline: Slope Style, koja se sastoji od vožnje snowbordom kroz park na 3 elemenata (1 skok i 2 gelendera) i disciplini Big Air, takmičenju u skokovima na vještačkoj skakaonici.

Pored dvodnevnog natjecateljskog programa posjetitelje će rasplesati i zagrijati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee.

"Pozivamo sve ljubitelje planine, zimskih i adrenalinskih sportova da dođu u Štinji Do i podrže naše natjecatelje," poručio je Biogradić.

FIS Snowboard Europa kup održava se uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Olimpija, Monster, Blow Up, Gelender, Molimao, Purple Key, Hotel Hills i Hotel Hollywood. Medijski partneri događaja su Klix.ba, Face TV, te radio stanice Antena i Mix.

Komentari
Broj komentara:0