Vidite prvi

ČLANICA JK HERCEGOVAC

Danica Jurić: "Treće mjesto na Balkanskom prvenstvu je dobar rezultat!"

Autor:T.R.
Objava:11.7.2017. 14:23
Danica Jurić: Treće mjesto na Balkanskom prvenstvu je dobar rezultat!
Učitavanje medija preglednika ...
foto 2foto 1

Članica Judo kluba Hercegovac, Danica Jurić vratila se s Balkanskog prvenstva za juniore koje se održavalo u bugarskom Pazardžiku s brončanom medaljom oko vrata.

Danica je u do sada, za nju, nepoznatoj kategoriji do 78 kg ostvarila sjajan uspjeh iako osjeća žal za igubljenom polufinalnom borbom.

"Prvo kolo sam bila oslobođena borbe. U drugom kolu me je dočekala domaća judašica Marchela Kolentsova. Tu borbu sam pobjedila na maksimalne bodove unutar prvih deset sekundi borbe, i te se borbe rado prisjetim.

U polufinalu sam se borila sa Rumunjkom Kristinom Sirbulet. Prve 3 minute borbe sam odlično odradila, bila sam dominantnija u gardu i napadima, te sam bila u vodstvu. Posljednji minut borbe je doslo do jednog trenutka nepažnje koji me je koštao pobjede. Bila sam nezadovoljna i tužna zbog tog poraza, i bilo je jako teško vratiti se u psihičku ravnotežu te se skoncetrirati za borbu za medalju nakon poraza u praktički dobijenom meču. Tada smo trener i ja porazgovarali te sam polufinalni meč zaboravila i okrenula se meču za treće mjesto.

Za brončanu medalju sam se borila protiv Turkinje Nurbanu Gungor. Borba je do samog kraja protekla u vodstvu moje protivnice, te sam pred sam kraj napravila preokret i pobjedila protivnicu, ponovo na maskimalne bodove.

Zadovoljna sam svojim nastupom na ovom natjecanju i zadovoljna sam sa ostvarenim rezultatom. Ostaje žal za izgubljenom polufinalnom borbom. Trener i ja smo mišljenja kako mi je protivnica u finalu stilom vise odgovarala nego li protivnica u borbi za treće mjesto koju sam pobijedila. Trener i ja smo u naš trogodišnji plan (dok sam juniorka) zacrtali balkansku medalju i jos neke druge uspjehe.

U prvoj godini juniroki sam uspjela ostvariti pola zacrtanog. Bitno je da se vidi napredak. Treće mjesto na balkanskom prvenstvu je dobar rezultat, a vrijedi istaknuti i da sam ove godina najmlađa, i uvjerljivo najlakša u ovoj, meni još novoj i nepoznatoj, kategoriji.

Za ovaj uspjeh se želim zahvaliti svom klubu, a posebno trenerima Marku Zrimšeku i Mili Brkiću, koji su mi uvelike pomogli doći do ovog rezultata", kazala je Danica Jurić za Prvi.tv.

Komentari
Broj komentara:0