Vidite prvi

LEGENDA SE VRAĆA

Cro Cop: 'Dvojica su me odbila. Žao im prebiti gospodina u 44.'

Autor:Prvi.tv
Objava:12.11.2017. 20:06
Cro Cop: 'Dvojica su me odbila. Žao im prebiti gospodina u 44.'
Učitavanje medija preglednika ...

Mirko Filipović (43) se vraća borbama. Nakon dva desetljeća karijere naš legendarni MMA borac i jedan od najvećih boraca ovog sporta i dalje je iznimno tražena roba pa ponuda ne nedostaje. Tako će se boriti na staru godinu, kako to obično i biva u Japanu, a onda će iduće godine odraditi još dvije borbe od kojih je jedna ujedno i ona posljednja - protiv pobjednika jakog teškaškog Rizinova turnira.

Mirko je oproštajni meč trebao odraditi s Fjodorom, ali Rus je, na žalost svih MMA fanova, izgubio nokautom od Matta Mitrionea. Opcija za borbu s Cro Copom je otpala pa su se pojavile neke druge opcije.

Mirko se javio putem Facebooka, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji i svi koji pratite moju karijeru, sigurno već znate da za novu godinu ponovo odlazim u Japan odraditi borbu kao rezultat dogovora sa Rizinom. Rekao sam nakon osvajanja Rizinova turnira da mi je želja odraditi oproštajni meč ukoliko zakrpam ozljede koje su me mučile.

Plan je bio meč sa Fedorom, ali dvije stvari su se morale poklopiti, da zakrpam hrskavicu na koljenu i da Fedor pobijedi Mitrionea. Moj zastupnik je bio na tom meču kao gost i čekala se pobjeda da se formalizira i naš revanš. Ja sam koljeno zakrpao, ali Fedor je nažalost izgubio i on je kao opcija propao. Nakon toga cijelo ljeto sam vodio razgovore kako, kada i s kim odraditi svoj oproštaj.

Na kraju je pao dogovor s Rizinom da to bude za iduću novu godinu i to s pobjednikom Rizinova teškaškog turnira, koji se održava svake druge godine. Onog istog kojeg sam osvojio prošle nove godine, a koji će finale imati u rujnu iduće godine tako da bi se pobjednik mogao boriti sa mnom 31.12.2018. Naravno da sam mogao tražiti nekog laganog protivnika za oproštaj od borbi i od svojih navijača i naravno da će borba s jednim od mladih lavova, koji će osvojiti teškaški turnir, biti rizična i teška, ali kada mi već moji dragi Japanci rade oproštaj neka bude sa stilom.

Mislim da je bolje časno izgubiti od vrhunskog protivnika nego pobijediti nedoraslog protivnika. Iako ću tada već ući u 45-tu i iako je vrijeme bilo kakvog dokazivanja bilo kome iza mene, mislim da je obzirom da od uzvrata s Fedorom nema ništa, a to mi je bila velika želja, da je to najbolje rješenje. A da bi održao formu ja jednostavno moram odraditi borbu 31.12. ove godine i jednu u travnju ili srpnju. Ovisno o dogovoru. Jer napraviti pauzu od dvije godine i ući u ring s jednim od zvijeri koji će osvojiti turnir je neizvedivo i preopasno.

Dvije godine pauze u mojim godinama je jednostavno neprihvatljivo. Jer moram proći barem dvoje pripreme od osam tjedana da bi zadržao visoku borilačku formu. A to ne ide bez intervalnih treninga, žestokih sparinga, sprinteva i svega ostalog što je nužno za ostanak u vrhunskoj borilačkoj formi. A to nažalost ne mogu raditi tek tako, ako nemam borbu ispred sebe i motiv za pobjedom.

Teoretski se takve pripreme mogu raditi i iz ‘čista mira’, ali kako da se natjeram da prolazim kroz to tek tako, radi održavanja? U mojim godinama i s toliko borbi iza sebe neizvedivo. I rekao sam već nakon prošle nove godine da odlazak kao pobjednik nema cijenu i zaista nema, i zato ću se spremiti za tu borbu kao nikada.

A što se tiče protivnika za ovu novu godinu još ne znam ništa. Samo znam da su dvojica, obojica mlađa po 15 godina odbili borbu protiv mene. Vjerojatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine. Hvala im na tome. O kome se radi nije moje da govorim. Ipak će Rizin naći nekog malo manje osjećajnog da prihvati borbu.

I da budem iskren, MMA je bez rasprave najokrutniji sport današnjice, ali vjerujte da bi se ja volio boriti još 20 godina. Toliko volim taj sport i taj adrenalin. I te krvave pripreme i ta putovanja sa svojom ekipom. Ali svjestan sam da vrijeme gazi sve. I svjestan sam da sam rastegao karijeru preko svih uobičajenih granica. Ali koliko god ja to volim svjestan sam svega,i  naše ljudske prolaznosti i svjestan sam da sam došao do one zadnje, ali zadnje faze karijere. Jer prirodu i njene zakone nitko nikada nije prevario pa neću ni ja. Pozdrav svima."

Komentari
Broj komentara:0