Vidite prvi

krenula realizacija projekta

SP za gubitnike - Amerikanci ga organiziraju s Italijom, Nizozemskom i Čileom

Autor:Prvi.tv
Objava:15.11.2017. 8:30
SP za gubitnike - Amerikanci ga organiziraju s Italijom, Nizozemskom i Čileom
Učitavanje medija preglednika ...

Jake i ugledne reprezentacije ostale su bez Svjetskog prvenstva u Rusiji idućeg ljeta. Kako bi barem pokušale ublažiti sramotu, ali i malčice amortizirati ogromne financijske gubitke, igrat će "prvenstvo najvećih razočaranja".

Američki nogometni savez potvrdio je tamošnjim medijima da je preko vlastite promotorske kuće Soccer United Marketing već krenuo u realizaciju projekta, piše ESPN.
 
USSF ističe da još razmatra hoće li SAD, Italija, Nizozemska, Čile, Gana (između ostalih) igrati turnir ili seriju prijateljskih utakmica širom Amerike i to prije početka SP-a.
 
U svakom slučaju, američka publika moći će gledati niz atraktivnih reprezentacija kojima je prema prognozama prije kvalifikacija bilo mjesto u Rusiji, a ne na utješnom turniru s druge strane Beringova prolaza.

Italija je neuspjehom u dodatnim kvalifikacijama protiv Švedske, ostala bez SP-a po prvi put nakon 1958. SAD se debaklom u skupini nije uspio plasirati na SP prvi put od 1990.

Nizozemska, srebrna i brončana na dva zadnja SP-a, te Gana, jedna od najjačih afričkih reprezentacija, propuštaju svjetsko prvenstvo prvi put nakon 2002. Čile, dvostruki uzastopni prvak Južne Amerike, također je ostao bez SP-a.

Amerikanci na spomenutom turniru računaju na sve navedene reprezentacije, ali i na još neke iz Srednje i Južne Amerike, kojima bi to bila idealna priprema za SP.

Komentari
Broj komentara:0