Vidite prvi

CRISTIANO RONALDO

Sada se zna zašto je Cristiano Ronaldo otišao u Juventus

Autor:Prvi.tv
Objava:20.7.2018. 15:30
Sada se zna zašto je Cristiano Ronaldo otišao u Juventus
Učitavanje medija preglednika ...

Cristiano Ronaldo riješio je sve probleme sa španjolskom poreznom upravom, koja ga je optužila za utaju poreza u razdoblju od 2011. do 2014. godine.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta prihvatio je nagodbu, vratio 13,5 milijuna eura poreznog duga te je zatvorska kazna od dvije godine preinačena u uvjetnu. Platit će i sudske troškove, pa ispada da će ga cijeli postupak stajati 19 milijuna eura.

Portugalska zvijezda je prije nekoliko dana iz Reala otišla u Juventus, a sada je jasno i zbog čega se odlučio na taj potez. Naime, lani je talijanska vlada donijela zakon po kojemu sve osobe koje prijave boravište i rade u Italiji ne moraju platiti porez na ono što zarade u drugim zemljama. To će vrlo lako izbjeći plate li fiksnu stopu od 100.000 eura godišnje.

Cristiano Ronaldo godišnje zaradi mnogo više od sponzorskih ugovora nego što mu je plaća u klubu. Portugalac od raznih sponzora tijekom godine zaradi 80 milijuna eura, a sada će Italiji platiti samo 100.000 eura. U Španjolskoj bi državi morao platiti 40 posto zarade od sponzora, prenosi Večernji list.

 

Komentari
Broj komentara:0