Vidite prvi

UZVRATNA UTAKMICA KUPA BIH

Navijači iz Mostara ogorčeni ponašanjem domaće publike i policajaca na Pecari

Autor:Prvi.tv
Objava:16.3.2017. 10:02
Navijači iz Mostara ogorčeni ponašanjem domaće publike i policajaca na Pecari
Učitavanje medija preglednika ...
11

Široki Brijeg pobijedio je Zrinjski i u uzvratnoj utakmici na Pecari, te se s ukupnih 3:0 plasirao u polufinale Kupa BiH.

No, uzvratna utakmica u Širokom Brijegu ostat će upamćena i po neugodnostima koje su mostarski navijači doživjeli na Pecari.

Navijači iz Mostara bili su smješteni na istočnu tribinu, dok su Ultrasi smješteni u kavez do njih.

„Tijekom ulaska na stadion pretres je bio užasan od strane policije. Starije ljude, ženu i djecu su također pretresali kao stoku, te su domaći navijači konstantno vrijeđali i skandirali tijekom cijele utakmice 'mostarski cigani'", prepričavao nam je scene jedan mostarski navijač.

I po završetku susreta simpatizeri Zrinjskog su proživljavali mnoge neugodnosti.

„Deset minuta prije kraja susreta specijalna policija MUP-a ZHŽ-a počinje s pražnjenjem dijela tribine gdje su se nalazili Ultrasi, koje su udaranjem prisilno istjerali sa stadiona. Nas su držali zaključane još 15 minuta iako se radilo o običnim navijačima, među kojima je bilo djece, ali i staraca od 70 godina. Tijekom tih 15 minuta na nas su ispaljivane rakete, a policija nije poduzimala ništa. Pobjegli smo u tunel gdje je počela nervoza i molili smo policajce da nas puste vani da idemo kućama. Jedan stariji gospodin se obratio mlađem policajcu i govorio mu 'pustite nas sine, ja sam se za tu šahovnicu na tvojoj kapi borio dok se još nisi ni rodio, nisam došao rušiti hrvatski grad, već samo pogledati utakmicu na miru!', no policajac ga je samo štitom odgurnuo od sebe. Nakon što su nam napokon otvorili kapiju, policajci su nam stvorili koridor da izađemo, te su udarali pendrekom bilo koga tko stane", rekao je razočarani navijač iz Mostara za Prvi.tv.

Podsjetimo samo tjedan dana prije, igrana je utakmica u Mostaru između ova dva hercegovačka kluba. Gostujući navijači su bili na istoj tribini s domaćim i nije se dogodio niti jedan incident. Bilo je par policajaca, čisto da se ispoštuje zakon, svi su navijali za svoj klub i što je najvažnije svi su mirno poslije utakmice otišli kućama.

„Ne znam zašto su nas dočekali gore kao zadnji šljam, kao da su željeli izazvati incident koji nisu dobili. Na kraju mogu im samo poručiti kako 'Hvala im na gostoprimstvu' u ime svih simpatizera i navijača iz Mostara.

Tražili smo informacije i od MUPA ZHŽ-a, no nakon par proslijeđivanja nismo dobili odgovor.

Komentari
Broj komentara:11