Vidite prvi

NOGOMET

Ivan Leko priveden zbog upletenosti u namještanje utakmica

Autor:Prvi.tv
Objava:10.10.2018. 16:22
Ivan Leko priveden zbog upletenosti u namještanje utakmica
Učitavanje medija preglednika ...

Bivši hrvatski nogometaš, a sada trener belgijskog prvoligaša Club Brugge Ivan Leko priveden je u Belgiji zbog upletenosti u namještanje utakmica, prenose belgijski mediji.

Prema pisanju belgijskih novina, policija je u srijedu pokrenula racije u nogometnim klubovima, posebice u deset klubova prve lige. Privedeni su na ispitivanje osim Leke i bivši direktor Sportinga iz Charleroia, a sada agent Pro Leaguea Mogi Bayat, bivši trener Andrlechta Herman Van Holsbeeck, kao i suci Sebastien Delferrire i Bart Verstenten.

Sportski medij Sporza objavio je da Leko danas nije vodio trening. Belgijski mediji ne navode je li Leko priveden u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

Belgijska policija provodi dvostruku istragu o agentima igrača i o namještanju rezultata utakmica iz prošle godine. Tužiteljstvo je otvorilo dosje o pranju novca, a istraga će biti usmjerena prvenstveno na agente igrača Mogija Bayata i Dejana Veljkovića, kao i na klubove s kojima su oni u vezi, pišu L'Eco i Le Soir.

Istraga je pokrenuta krajem 2017. nakon izvješća Jedinice za sportske prijevare. Njom su obuhvaćene sumnjive financijske transakcije unutar prve belgijske lige, a tijekom istrage su se pojavile naznake na namještanje rezultata utakmica iz sezone 2017./2018, javlja Hrt.hr.

Komentari
Broj komentara:0