Vidite prvi

UEFA POTROŠILA 1,1 MILIJARDU EURA

Francuska od Europskog nogometnog prvenstva zaradila 1,2 milijarde eura

Autor:Prvi.tv
Objava:10.1.2017. 19:52
Francuska od Europskog nogometnog prvenstva zaradila 1,2 milijarde eura
Učitavanje medija preglednika ...

Francuska je od Europskog nogometnog prvenstva održanom prošle godine zaradila 1,2 milijardu eura, priopćio je ministar sporta te zemlje Patrick Kanner, a prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar Kenner analizirao je EURO 2016 i tom je prilikom kazao kako je prvenstvo bilo značajno za francusko gospodarstvo, ali je i pridonijelo društvenom i psihološkom stanju u zemlji koja je prolazila kroz teško razdoblje. 

Francuzi su od turizma zaradili 500 milijuna eura, od prodaje karata i drugog 476 milijuna eura, a ostali su prihodi iznosili 244 milijuna eura.

U Francusku je stiglo 536.000 inozemnih gledatelja, više od 50% odsjelo je u Parizu, 33% u Lyonu, a bilo je i onih koji su odsjeli u Marseillesu.

Pretpostavlja se kako je UEFA zaradila 1,9 milijardi eura, a na događaj je potrošila 1,1 milijardu eura.

Nakon terorisitičkih napada u Parizu 2015. godine bilo je upitno hoće li EURO 2016 biti otkazan ili će se održavati u nekoj drugoj zemlji. Francuska je zbog napada izgubila veliki broj turista, ali je taj gubitak pokrila brojem ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu koji su došli zbog prvenstva.

Komentari
Broj komentara:0