Vidite prvi

LIGA PRVAKA

Englezi u problemu: Većina završila na prvom mjestu, a čeka ih pakao

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 12:00
Englezi u problemu: Većina završila na prvom mjestu, a čeka ih pakao
Učitavanje medija preglednika ...
Foto 1

Sinoć se prvi put dogodilo da jedna zemlja ima 5 ekipa u nokaut fazi Lige prvaka.

Englezi su bili fenomenalni, a zanimljivo da su čak četiri ekipe iz Engleske na prvom mjestu u grupi. Manchester United, Liverpool, Manchester City i Tottenham. Chelsea je imao svoju priliku, da je pobijedio Atletico, bilo bi drugačije, ovako će morati najvjerovatnije na Barcelonu.

Chelsea sticajem okolnosti može samo na PSG, Barcu ili Bešiktaš, a imajući u vidu da je Sevilla u drugom šeširu, onda je najvjerovatnije par osmine finala Chelsea-Barcelona. Vjerovali ili ne, čak 44% šanse postoji da ova dva kluba igraju jedan protiv drugog.

Ako gledamo ostale, onda su engleski timovi u velikom problemu. Gledaćemo velike derbije u 1/8 finala, po svemu sudeći, a u njima će biti timovi iz Premier lige.

Man. City ima najveće šanse da se sastane u drugom krugu protiv Juventusa, Real Madrida ili Seville, preko 18%. Apsolutno ista situacija je i s Manchester Unitedom. Liverpool najveće šanse ima da zaigra protiv Real Madrida i Juventusa, procenat je isti. Manje šanse su im da zaigraju protiv Bayerna, Porta, Shakhtara ili Basela.

Tottenham također ima najveće šanse da zaigra protiv Juventusa ili Seville.

Komentari
Broj komentara:0