Vidite prvi

PREMIJERLIGAŠ

Čelik uplatio posljednju ratu poreznog duga i stekao uvijet za reprogram

Autor:Prvi.tv
Objava:10.7.2018. 17:50
Čelik uplatio posljednju ratu poreznog duga i stekao uvijet za reprogram
Učitavanje medija preglednika ...

Nogometaši Čelika će nakon dvodnevne pauze, po povratku u nedjelju navečer sa priprema iz Turske, sutra u 10.00 sati odraditi prvi trening za nastavak priprema za nadolazeću sezonu.

Sutra bi se, kako najavljuje generalni tajnik kluba Ismar Huskić, ekipi trebala priključiti i dvojica novih stopera, no o imenima još nije htio govoriti. 

Ipak, potvrdio je da je jedan od njih 19- godišnji Vedran Vrhovac iz NK Vitez, čiji je tim ispao iz Premijer lige BiH.

- Vrhovac će doći, ali i još jedan, također domaći stoper. Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti oko uvijeta suradnje te da će obojica potpisati ugovore - kaže Huskić.

On dodaje kako su se na angažman domaćih stopera odlučili jer još nisu potpisali reprogram poreznog duga, a to je uvijet za angažman stranih igrača, koji su bili na probi sa ekipom u Turskoj.

-Ne smijemo riskirati, jer se može odužiti potpis reprograma, a u subotu u 17.30 sati na Bilinom polju igramo i generalku protiv Tuzla Citya. U svakom slučaju, naš trener Adnan Ornek imao se priliku uvjeriti u kvalitetu stranih igrača pa, čim bude potpisan reprogram, možemo ponovo stupiti u kontakt s njima i angažirati ih te za njih tražiti radne i boravišne dozvole - ističe sekretar Huskić.

Direktor Ismet Đugum potvrdio je kako su danas uplatili i posljednju ratu poreznog duga te da više nema nikakvih prepreka da potpišu reprogram.

Po odluci Gradskog vijeća Zenica, a nakon što bude potpisan ugovor o reprogramu na 10 godina, odnosno 120 mjesečnih rata po nešto više od 23.000 KM, te će obaveze izmirivati Grad Zenica. Ukupan porezni dug zeničkog premijerligaša bez kamata iznosi oko 2,8 miliona KM.

 - Mi smo od Nove godine, samo da bismo pristupili potpisu reprograma poreznog duga, uplatili oko 300.000 KM, a morali smo osigurati sredstva i za druge troškove - napominje Đugum.

Ipak, ističe kako se vidi ogroman napredak u pristupu kluba u izvršenju svojih obaveza.

Komentari
Broj komentara:0