Vidite prvi

UŽAS U ARGENTINI

Bačen u smrt s tribine, nakon što je tamo prepoznao bratovog ubojicu

Autor:Prvi.tv
Objava:17.4.2017. 16:17
Bačen u smrt s tribine, nakon što je tamo prepoznao bratovog ubojicu
Učitavanje medija preglednika ...

Emanuela Balba (22), navijača Belgrana, ubojice su s navijačke tribine bacile na beton s visine od nekoliko metara, a u bolnici mu je ustanovljena moždana smrt. Na životu ga održavaju aparati, ali kako kažu liječnici, "smrt mozga je kraj života."

Do zločina i tragedije došlo je na gradskom derbiju Belgrana i Talleresa, velikih rivala iz Cordobe, koji se igrao na stadionu Mario Kemepes u drugom najvećem argentinskom gradu. 

Na snimkama događaja s ostalih dijelova stadiona, najprije se na vrhu navijačke tribine vidi gužva, a zatim postaje jasnije kako je riječ o skupini navijača koji tuku jednog mladića koji pokušava pobjeći prema donjem dijelu tribine.

Na trenutak se čini kako im je uspio pobjeći, ali tad ga, točno iznad ulaza na tribinu, ispod koje je velika praznina do stepenica, hvata nekoliko navijača koji ga udaraju i u završnom činu iživljavanja, bacaju u provaliju i na beton.

Argentinski medijima i tamošnjom navijačkom scenom krenula je priča da je nesretnik bačen u smrt jer se otkrilo da je navijač-provokator Talleresa, koji se ubacio na tribinu rivala kako bi probio zabranu ulaska na stadion.

Upravo zbog velikog neprijateljstva među navijačima gradskih rivala i kako bi se izbjegli njihovi žestoki sukobi, na derbije Cordobe na stadion mogu ući samo navijači domaće momčadi.

Ali, otac nastradalog Emanuela otkriva pozadinu priče: 

"Moj je sin navijač Belgrana, a ne Talleresa, a do napada na njega je došlo kada je na tribini vidio Oscara Gomeza, optuženog da je prije četiri godine pregazio i usmrtio mog drugog sina, koji je tada imao 14 godina. Emanuel je napao ubojicu svog brata, ali Gomez je mali čovjek i umjesto da se brani, pozvao je prijatelje koji su bili blizu i oni su svi zajedno pretukli mog sina. Kad im je uspio pobjeći i krenuo prema izlazu s tribine, Gomez je počeo vikati svima ostalima na tribini: 'Bacite ga, on je navijač Talleresa!' Onda je krenuo stampedo za Emanuelom i vidjeli ste kako je to završilo."

Argentinski mediji javljaju kako policija potvrđuje riječi žrtvinog oca i da su dvojica od ubojica uhićeni.

Komentari
Broj komentara:0