Vidite prvi

TRENER JUVENTUSA

Allegri o HNL-u: "Pjaca nije naučio ništa u toj nuli od lige"

Autor:Prvi.tv
Objava:20.3.2017. 13:35
Allegri o HNL-u: Pjaca nije naučio ništa u toj nuli od lige
Učitavanje medija preglednika ...

"Pjaca mora shvatiti da ovo nipošto nije hrvatska liga niskog intenziteta i slabe kvalitete, u kojoj je njemu bila dovoljna samo kvaliteta da strši među ostalima."

Juveovom treneru omiljena je zabava pljuvanje po HNL-u

Tako je Juventusov trener Max Allegri prije mjesec dana javno oprao 21-godišnjeg igrača nakon utakmice 25. kola Serie A protiv već sada izvjesnog drugoligaša Palerma (4:0), kada je odmorio neke prvotimce, među njima i Marija Mandžukića, pa je Pjaca dobio priliku.
 
Pjaci se šetnja nije isplatila
 
Ali ne na Mandžinom lijevom boku, koji je zauzeo Sturaro, nego na desnom. Pjaci tamo nije išlo u rasporedu 4-2-3-1, kao ni kada je Allegri nakon 15 minuta promijenio u 4-3-3, Sturara povukao u sredinu, a Pjacu poslao na desno, a poslije i na lijevo krilo. Utakmicu je završio u rasporedu 4-4-2, ali ni to nije odgovaralo Pjaci.

Allegri mu je već na poluvremenu rekao da nije zadovoljan njegovom igrom i da ima 20 minuta da ga spriječi u naumu da ga zamijeni Cuardadom. Nakon što je prošlo pola drugog dijela, u kojem mu također ništa nije uspijevalo, Pjaca je već krenuo prema aut-liniji kada je vidio da je trener podigao Kolumbijca. Ali, Allegri je imao druge planove i iz igre izvukao drugo krilo Sturara. Pjaca je upravo preko njega zamolio trenera za zamjenu jer se ne osjeća dobro, ali želja mu nije uslišena i Allegri ga je za lošu predstavu kaznio igrom do kraja, a zadnju zamjenu je iskoristio za ulazak Rincona umjesto Marchisia, prenosi Index.hr.

Allegriju se pridružili novinari

Allegrijevom ribanju mlade zvijezde, koju je Juventus ljetos Dinamu platio 23 milijuna eura, pridružili su se i novinari. Gazzerra dello Sport proglasila ga je najgorim igračem Juventusa i opisala ga kao "brzi vlak pokvarene lokmotive."

Opet mu je tražio poziciju i nije je našao

Mjesec dana kasnije, točnije jučer, Pjaca je opet odigrao loše, sada kod Sampdorije, gdje je Juventus pobijedio 1:0. Ali, mladi ofenzivac, koji je ušao u igru već u 27. minuti nakon Dybaline ozljede, nije pridonio slavlju. Opet mu je Allegri tražio pravo mjesto, jer nije se snalazio ni kao polušpica iza Higuaina, ali ni na lijevom krilu, kada je zamijenio mjesta s Mandžukićem.

Allegri je i ovu Pjacinu predstavu iskoristio za pljuvanje po nacionalnom prvenstvu iz kojge je mladi igrač došao u Juventus:

"Nažalost, igrači su kao djeca i moramo ih pratiti, pomagati im dok rastu i biti strpljivi. Pjaca je važan igrač velikih tehničkih kvaliteta i sjajno dijeli lopte, ali je dijete stasalo u ligi koja je nula u smislu tehničkih i taktičkih zahtjeva.

"Dijete iz dječje lige, koje ne igra obranu"

A sada se našao u prvenstvu koje postavlja velike fizičke i taktičke zahtjeve, a pobjeda je nužnost i traži se brzo učenje. Mora podići letvicu teškog rada i popraviti se."

Ako je Pjaca mislio da je ovo bilo sve varao se, jer uslijedila je trenerova tirada o njegovim defenzivnim manjkavostima: "Danas je u obrani igrao tako loše, da se nadam kako se to neće ponoviti."

Kako je Pjaca prošli put odgovorio na trenerove kritike?

Podsjećamo, nakon slične Allegrijeve tirade o Pjaci prije mjesec dana, on je odgovorio ovakvom igrom protiv Porta u Ligi prvaka i tako natjerao novinare na potpuno drugačije recenzije.

Nakon novog debakla u Serie A, idući Pjacin izazov u LP je najveći i najbolja prilika za još jedan odgovor Allegriju. Barcelona.

Komentari
Broj komentara:0