Vidite prvi

Wariorsi odbili posjet bijeloj kući

Trump izazvao kritike NBA zvijezda LeBrona i Curryja

Autor:Prvi.tv
Objava:24.9.2017. 15:40
Trump izazvao kritike NBA zvijezda LeBrona i Curryja
Učitavanje medija preglednika ...

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je "val kritika" nekih od najpopularnijih američkih sporatša nakon što je na jednom mitingu zatražio  od čelnika klubova da otpuste igrače koji prosvjeduju prilikom intoniranja američke himne, javlja CNN.

Spor se proširio do te mjere da su čelnici Golden State Wariorsa odbili doći u posjetu Bijeloj kući, a protiv Trumpovih izjava su se oglasili najbolji košarkaši današnjice Stephan Curry i LeBron James, te čelnici lige američkog nogometa.

Upravo je Curry prvi reagirao na Trumpov govor, nakon čega nije dobio poziv da posjeti Bijelu kuću, pa su ga čelnici kluba i igrači podržali te odbili doći u posjetu. LeBron je Trumpa nazvao „promašajem".

Na društvenim mrežama je reagirao i Kobe Bryant, bivša zvijezda Los Angeles Lakersa, optužujući predsjednika kako „dijeli ljude".

No, analitičari ističu da su Trumpove izjave date u Alabami populističke i usmjerene prema sportašima koji zarađuju ogromne sume novca, a tijekom govora tisuće prisutnih su glasno odobravali sporne tvrdnje.

Komentari
Broj komentara:0