Vidite prvi

ABA 2 LIGA

Plemići pali u samoj završnici od vodeće Sixt Primorske

Autor:T.R.
Objava:6.12.2017. 19:40
Plemići pali u samoj završnici od vodeće Sixt Primorske
Učitavanje medija preglednika ...

Košarkaši Zrinjskog poraženi su u 8. kolu ABA 2 lige od vodeće momčadi regionalnog natjecanja Sixt Primorske s 67:64.

Plemići su pružili sjajan otpor Slovencima i zaslužili su više u ovoj utakmici, no u drami kakvu samo košarka može pružiti, poraženi su u posljednjim trenucima utakmice iako su većinu susreta bili u vodstvu.

Nakon početnog ispipavanja snaga, Mostarci su prvi krenuli odlučnije i košem Brummitta dolaze do najveće prednosti od 7 razlike (12:19). No, Primorska ne dopušta Mostarcima da u drugu dionicu odu sa značajnijom prednošću, te smanjuju na pola koša zaostatka (18:19).

Sredinom druge četvrtine domaćini dolaze do vodstva (28:26), ali momčad Hrvoja Vlašića brzo se vraća i na veliku odmor odlaze sa prednošću od pet razlike (26:31). Prednost su Mostarci sačuvali i do kraja treće dionice (48:50), da bi početkom zadnje domaćini napravili seriju od 7:0 i došli do veće prednosti (pet razlike). No, Zrinjski uzvraća istom mjerom i serijom 9:2 vraća prednost na svoju stranu. Zanimljivo, Plemići su domaćine šest minuta držali bez koša iz igre. Primorska je u tim trenucima imala 9 slobodnih bacanja, no iskoristili su samo 2.

I u zadnjoj minuti viđena je prava drama. Košem Kinga, domaćini dolaze do vodstva 62:61 (51 sek. do kraja), ali Demić tricom vraća prednost (62:64) 21 sekundu do kraja.

Ferme je pogodivši oba slobodna bacanja izjednačio, da bi Šutalo 13. sek do kraja promašio polaganje, odnosno, Joksimović ga je blokirao. Na drugoj strani Ferme pogađa tricu 7 sekundi do kraja za konačnih 67:64.

Domaćine su do pobjede predvodili Zupan s 13 te Ferme i Čakarun sa po 12 koševa.

Kod Zrinjskog su najbolji bili Šutalo s 15 i Princ s 14 koševa (7 ass). Ramljak je ubacio 11, a Brummitt je imao 10 koševa i 8 skokova.

Komentari
Broj komentara:0