Vidite prvi

NOVI UDARAC ZA HRVATSKU

Lakersi ne puštaju Zupca na EuroBasket

Autor:Prvi.tv
Objava:1.7.2017. 16:13
Lakersi ne puštaju Zupca na EuroBasket
Učitavanje medija preglednika ...

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac (20) na zahtjev Los Angeles Lakersa ovog će ljeta propustiti Eurobasket s hrvatskom reprezentacijom, javlja Basketball.hr.

Novi je to otkaz Aci Petroviću nakon što je Mario Hezonja ranije izborniku rekao da na njega ne računa jer se želi što bolje pripremiti za novu NBA sezonu, a reprezentaciji se na raspolaganje nije stavio ni novi košarkaš Bostona Ante Žižić. I dok se Aco još nada Hezonji s kojim će posljednje razgovore obaviti oko 10. srpnja, reprezentacija je dobila i jednu dobru vijest nakon što su Sunsi dopustili Benderu da igra na Eurobasketu.

Zubac će, pak, ovo ljeto igrati Ljetnu ligu za Lakerse, a klub mu je napravio i dodatni plan priprema te mu najavio da će u idućoj sezoni na njega ozbiljno računati. Kako bi Ivica što brže napredovao s njim će ovog ljeta individualno raditi legenda NBA lige Kareem Abdul-Jabbar, a takvu priliku mladi košarkaši poput Zupca ne smiju propustiti.

- Rekli su mi da žele da što više vremena provedem tamo te da se pripremim za sljedeću rezonu jer će se moja uloga povećati - rekao je Zubac za HRT prije dva mjeseca.

A sada to i dolazi do izražaja. Jer, osim što će igrati Ljetnu ligu zajedno s Brandonom Ingramom i Lonzom Ballom te će individualno raditi s Jabbarom, Zupcu su u momčad doveli i Brooka Lopeza. Igrač je to koji igra na istoj poziciji kao i Zubac, ali i igrač od kojeg u Lakersima žele da podučava hrvatskog centra.

A Brook je već nakon prvih treninga ostao iznenađen svojim novim suigračem. Američki mediji otkrivaju kako je Lopeza oduševio Zupčev potencijal i radne navike te da jedva čeka zaigrati zajedno s njim.

Komentari
Broj komentara:0