Vidite prvi

HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Fotke s početka priprema pokazuju da napokon imamo pravu reprezentaciju

Autor:Prvi.tv
Objava:2.8.2017. 11:05
Fotke s početka priprema pokazuju da napokon imamo pravu reprezentaciju
Učitavanje medija preglednika ...
foto 5foto 4foto 3foto 2foto 1

Nakon što su se u ponedjeljak obratili medijima, izbornik Aleksandar Petrović u utorak je krenuo s pripremama za Eurobasket u rujnu.

Izabranici Aleksandra Petrovića okupili su se prije dva dana u Zagrebu, a jučer su odradili prvi trening u svojoj pripremnoj bazi, Svetom Martinu.

''Ovaj dio priprema se sastoji od dva dijela. Prva dva tjedna moramo ‘iznivelirati’ sve igrače, odnosno da do završetka turnira u Opatiji (14. kolovoza) dođemo svi na isti energetski nivo, a u onom drugom dijelu ćemo dodatno krenuti, odnosno zatvoriti se i taktički odraditi sve što trebamo napraviti kako bismo spremno dočekali 1.09. i 14:00 sati i utakmicu s Mađarskom'', kazao je na okupljanju izbornik Aleksandar Petrović, prenosi Index.hr.

Naglasio je kako ih na Europskom prvenstvu očekuje puno teže natjecanje nego što su to bile Olimpijske igre.

''Napravit ćemo sve da budemo mentalno i fizički spremni za skupinu u Cluju. Međutim, ova godina je bitno drugačija od onoga što se događalo prošle godine kada smo praktički od druge utakmice u Torinu imali nokaut utakmice. Smatram da ova momčad ima moć da kroz jedno dozirano igranje u skupini osigura što je moguće bolju poziciju prije križanja jer ovdje moramo shvatiti da postoje dvije nokaut utakmice. Osmina finala, nakon toga, ako prođemo četvrtina finala. Svi znamo što nas očekuje, a očekuje nas jedno iznimno teško natjecanje''.

A za to će biti potpuno spremni.

''Nećemo vam ništa obećati osim da ćemo 1.09. u 14:00 sati krenuti u našu avanturu koja se zove prvenstvo Europe i da ćemo biti mentalno i fizički spremni. Dokle će nas ta avantura dovesti, vidjet ćemo.''

Momčad je igrački jača nego u Riju, a otkazi su ih samo dodatno homogenizirali

Sudeći prema raspoloženju igrača na početku priprema i govoru njihovih tijela, o igračima koji su otkazali više nitko ne razmišlja i svima je cilj isti – medalja nakon punih 22 godine. Kemija koju je Aco stvorio prošlo ljeto u Torinu i dalje je tu. Plus inat. Problemi o kojima se pisalo proteklih dana nisu nimalo pokvarili atmosferu, štoviše, čini se da je ekipa dodatno homogenizirana i vjerujemo da će u rujnu zajahati na valu sjajnih rezultata iz prošle godine i ostvariti rezultat na koji ćemo svi biti ponosni. Ako je itko to zaslužio, onda su to oni. A i nije da nema pokrića za optimizam.

Po našem sudu reprezentacija je jača nego lani kad je u Torinu i Riju ostvarila fantastičan rezultat. Osim donekle Bilana, igrači koji su otkazali ionako nisu participirali u momčadi prošlo ljeto. Hezonjina uloga bila je marginalna, a i Bilan je, premda starter, bio nominalno drugi centar iza Planinića. Jedini pravi hendikep je izostanak Babića, no protiv više sile (ozljede) se ne može.

Povratak Popovića ovoj reprezentaciji može puno donijeti, posebno u kontekstu da mijenja Roka Stipčevića koji je u Riju dobio svega nekoliko minuta. Od 10 do 15 minuta Popovog ludila, ako ga krene, može razmontirati svaku reprezentaciju, a baš su nam njegovo srce i hrabrost možda najviše nedostajali u četvrtfinalu protiv Srbije kad smo izgubili za jednu loptu. Sjajni Bender dolazi umjesto Šakića, Tomas ako bude zdrav uvijek može biti koristan, a što se tiče Ivana Buve, premda je javnosti nepoznat, riječ je o odličnom igraču, nimalo lošijem od Bilana. S druge strane, iza Šarića i Bogdanovića sjajne su sezone u NBA-u, bolji su igrači nego lani, zreliji i mudriji.

Da, ova momčad s pravom nudi vjeru u nešto veliko.

Komentari
Broj komentara:0