Vidite prvi

LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Evo što Kukoč misli o onima koji odbijaju reprezentaciju

Autor:Prvi.tv
Objava:5.7.2017. 13:12
Evo što Kukoč misli o onima koji odbijaju reprezentaciju
Učitavanje medija preglednika ...

Legendarni i jedan od najvećih hrvatskih košarkaša u povijesti Toni Kukoč trenutačno je u domovini na odmoru. Bio je na Visu, Hvaru, Braču s obitelji i još je par tjedana tu u Splitu, a za nekoliko dana će zajedno s Dinom Rađom i na pripreme B reprezentacije za turnir u Kini.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Kukoč je govorio o hrvatskoj košarci, Dariju Šariću i Bojanu Bogdanoviću, te trojci igrača koja su odbila igrati za Hrvatsku na Eurobasketu.
 
Hezonja, Žižić i Zubac? Ako su mogli igrati jedan Nowitzki i Parker... 
 
Toni se dotaknuo Hezonje, Žižića i Zupca, koji neće igrati za Hrvatsku na Eurobasketu.
 
"Neću ulaziti u razloge. Oni koji će biti tamo imaju u nogama i lanjske kvalifikacije i nastup na Olimpijskim igrama. Bogdanović i Šarić su igrači koji bi trebali nositi momčad, ali i drugi moraju dati doprinos. Bilo bi lijepo da smo kompletni, ali ni drugima ne igraju svi. Bili smo blizu protiv Srbije u Riju i plasmana među četiri najbolje. Oni su kasnije igrali finale, pa tko kaže da mi ne bi igrali finale da smo ih pobijedili", pita se Kukoč.

Šarić i Bogdanović kritični su prema spomenutoj trojci, a slično razmišlja i Kukoč.

"Ako su Parker i Nowitzki, koji su znali do šestog mjeseca igrati finale NBA lige, mogli igrati za reprezentaciju, ne vidim zašto ne može netko tko je završio sezonu u prvom tjednu četvrtog mjeseca. Ali, opet, ne ulazim u to, možda imaju dobre razloge. Možda nije na njima bila odluka, iako im to ne mogu zabraniti", jasan je Splićanin.

Kukoč je pokušao odgovoriti koliko zapravo Hrvatska može na Eurobasketu.

"Mi smo nepoznanica i sami sebi. Lani se nije znalo možemo li na OI, pa smo pobijedili Grke, Talijane u Italiju, u Riju Španjolce i mogli igrati finale. Poslije toga apetiti narastu, pa je onda nama medalja u jednu ruku realnost. Ali to nije tako jer sad više ni Grci, ni Talijani, ni Španjolci neće misliti 'lako ćemo dobiti Hrvate".

Da sam mogao birati, Šarić bi bio rookie sezone

"Da sam ja birao - on bi to bio. Da je rookie biran od sredine veljače do kraja sezone sigurno bi bio najbolji, ali ne može se zanemariti period od studenog do veljače i što je Malcom Brogdon napravio za Milwaukee. To je rookie koji je bija playmaker momčadi koja je šesta na Istoku, a imao je stalno dobre brojke. Neka Philadelphia bude dobro igrala, neka izbori play-off iduće sezone i neka pobjeđuje kao u posljednja dva mjeseca i onda će Šarić igrati All Star utakmicu".

Na kraju se Toni dotaknuo Splita, koji ponovo živi za košarku, kao i Hajduka, kojeg čekaju europske avanture...

"Split pratim na You Tubeu. Od svega mi je najdraže bilo vidjeti da se publika vratila na Gripe. A što se tiče Hajduka, pratim sve putem interneta, golove i sažetke. Daj Bože da prođemo drugo pretkolo u kvalifikacijama za Europa ligu, pa ću doći da na Poljud", obećao je Kukoč.

Komentari
Broj komentara:0