Vidite prvi

"DRAŽEN - NEISPRIČANA PRIČA"

Draženova majka upoznala djevojku iz Golfa u kojem je Dražen poginuo

Autor:Prvi.tv
Objava:14.6.2017. 16:04
Draženova majka upoznala djevojku iz Golfa u kojem je Dražen poginuo
Učitavanje medija preglednika ...
Foto3Foto2Foto1Foto

24 godine nakon smrti Dražena Petrovića njegova majka Biserka susrela se s Hilal Edebal, turskom košarkašicom koja je bila u automobilu s Draženom kobnog 7. lipnja 1993., kada je "košarkaški Mozart" poginuo u prometnoj nesreći.

Tog dana Dražen je napustio reprezentaciju s kojom je igrao utakmicu u Poljskoj i pridružio se svojoj tadašnjoj djevojci Klari Szalantzy i košarkašici Hilal Edebal, s kojima je planirao stići do Munchena. No putovanje je završilo tragedijom koja je u crno zavila Hrvatsku, ali i cijeli košarkaški svijet.

24 godine kasnije majka neprežaljenog košarkaškog genija, Biserka Petrović susrela se s djevojkom koja je sjedila na stražnjem sjedalu u trenutku nesreće. Hilal Edebal, tada 23-godišnja košarkašica, zadobila je teške ozljede mozga koje su uzrokovale amneziju, dok je vozačica, Draženova djevojka Klara, prošla s lakšim ozljedama.

New York Daily News objavio je njezinu priču jer je tek prije nekoliko godina shvatila da je nesreća u kojoj je ona izgubila pamćenje ista ona u kojoj je smrtno stradao Dražen Petrović. Detalja o nesreći ne sjeća se, već sve informacije koje ima crpi iz medijskih sadržaja i policijskih izvješća.

Ozljeda mozga koja je proistekla iz nesreće prouzročila je amneziju zbog koje nesretna žena pati od golemih rupa u sjećanju, psihičkih slomova i stalnih otkaza na poslu.

"Zašto je Petrović, čovjek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Njemačke za Zagreb baš automobilom a ne avionom? Zašto sam ja morala baš tada biti u Njemačkoj umjesto u SAD-u, gdje sam studirala i igrala košarku? Zašto sam ja morala izgubiti karijeru a Dražen život, dok je vozačica uskoro mogla nastaviti svoju košarkašku i karijeru modela? Na koncu, je li Dražen prošao bolje od mene? Odnosno, bi li za mene bilo bolje da nisam preživjela?" - sve su to pitanja koja si Turkinja rođena u Njemačkoj svakodnevno postavlja.

Edebal je bila treća putnica u crvenome Volkswagenovu Golfu koji se zabio u kamion na njemačkoj autocesti sedmog lipnja 1993. godine, odnosno druga Petrovićeva suputnica uz vozačicu Klaru Szalanty, ondašnju djevojku tada 28-godišnjega hrvatskog košarkaša.

Priču o Draženu objavio je ovih dana YouTube kanal TRT World 9 povodom 24. obljetnice smrti, novinarka je o nesreći razgovarala i s Biserkom Petrović i s Hilal koja je tek prije šest godina, nakon borbe s amnezijom i depresijom, uspjela shvatiti što se točno dogodilo tog nesretnog dana. Snimljen je i njihov emotivan susret u Istanbulu koji je Draženova majka dugo priželjkivala. 

"Sretna sam jer je Hilal zadnja vidjela Dražena", rekla je Biserka Petrović kada je u suzama zagrlila Hilal. 

Pogledajte cijeli kratki film "Dražen Petrović: Untold Story".

Komentari
Broj komentara:0