Vidite prvi

NEDOPUŠTENA POMOĆ 'ZEČEVA'

Kenijac istrčao najbrži maraton, ali mu se rekord neće priznati

Autor:Prvi.tv
Objava:6.5.2017. 11:21
Kenijac istrčao najbrži maraton, ali mu se rekord neće priznati
Učitavanje medija preglednika ...

Olimpijski pobjednik u maratonu, Kenijac Eliud Kipchoge (32) istrčao je najbolje vrijeme svih vremena u ovoj disciplini pretrčavši 42.195 metara na pisti u Monzi za dva sata i 25 sekundi. No, ovaj rezultat neće biti priznat kao službeni svjetski rekord jer je ostvaren uz nedopuštenu pomoć 'zečeva'.

Utrku na pisti u Monzi sponzorirao je američki proizvođač sportske opreme Nike, a Kipchogeov cilj bio je ostvariti vrijeme ispod dva sata, no na kraju u tome ipak nije uspio, prenosi Hina

'Zacrtao sam vrijeme ispod dva sata, ali u posljednja dva kruga sam popustio. Ipak, sretan sam i s ovim vremenom, ono je rezultat sedam mjeseci napornih priprema', izjavio je Kipchoge.

Svjetski rekorder u maratonu ipak će ostati Kenijac Dennis Kimetto koji je 2014. u Berlinu trčao 2:02:57.

Osim Kipchogea, jedina dvojica natjecatelja u Monzi bili su Eritrejac Zersenay Tadese (35) i Etiopljanin Lelisa Desisa (26), koji su trčali iza nekolicine trkača kojima je cilj bio diktirati tempo za vrijeme ispod dvije minute (tzv. zečevi), a trkačima je od pomoći bio i automobil koji je emitirao zelenu liniju koja je označavala tempo za rezultat od dva sata.

Tadese je ciljem prošao u vremenu 2:06:51, a Desisa u vremenu 2:14:10.

Komentari
Broj komentara:0