Vidite prvi

Sport

Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:17.11.2018. 15:19
Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Banjalučanin Goran Bošnjak preuzeo je danas na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (ASBiH) u Zenici predsjedavanje tim savezom od Sarajke Đurđice Rajhel- Šišul.

AS BiH je, zbog kašnjenja u isplati novca od Ministarstva civilnih poslova BiH, prošlu godinu knjigovodstveno okončao s minusom od oko 40 tisuća KM, ali novac je, konstatirano je više puta, i najveći problem za razvoj atletskog sporta u BiH.

- Ovo je za mene velika čast i obaveza i tako ću u narednom periodu i da se ponašam - poručio je u svom prigodnom obraćanju Bošnjak, koji je sa dosadašnjom predsjednicom Rajhel- Šišul i trećim članom Predsjedništva ASBiH, Suadom Kaknjom, danas uručio i tradicionalne nagrade Europske atletske federacije i ASBiH za 2017. godinu.

Nagradu za najuspješniji seniorski klub dobio je AK Borac iz Banje Luke u konkurenciji seniorki te AK Zenica u konkurenciji seniora.

Najuspješnija seniorka je Vanja Spajić iz AK Leotar Trebinje, a najuspješniji senior Mesud Pezer iz AK Zenica. Specijalnim priznanjem nagrađena je Alisa Bečić iz AK Sarajevo.

Najuspješniji juniori su Nediha Salkić i Maid Redžić iz AK Zenica, a mlađi juniori Sara Lučić iz AK Glasinac sa Sokoca te Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo.

 

Komentari
Broj komentara:0