Vidite prvi

IRONIČAN OTKAZ

Gatlin zbog dopinškog skandala dao otkaz treneru

Autor:Prvi.tv
Objava:19.12.2017. 14:00
Gatlin zbog dopinškog skandala dao otkaz treneru
Učitavanje medija preglednika ...

Svjetski prvak na 100 m Amerikanac Justin Gatlin izjavio je kako je šokiran i iznenađen dopinškim skandalom u kojeg je uvučen njegov trener Dennis Mitchell, dodavši da je odmah raskinuo suradnju s njim čim je čuo za to.

Novinar Daily Telegrapha je na tajnom zadatku glumio atletičara, a  Mitchell, bivši američki sprinter koji je u karijeri već bio suspendiran zbog dopinga, i sportski agent Robert Wagner su mu ponudili doping.

Gatlin (35) kojeg su gledatelji na ovogodišnjem SP-u u Londonu kada je osvojio naslov prvaka na 100 m dočekali zvižducima na Instagramu je objavio: Ne koristim i nisam koristio sredstva koja poboljšavaju izvedbu. Iznenađen sam i šokiran otkako sam saznao da moj trener ima neke veze s ovim optužbama. Otkazao sam mu suradnju čim sam saznao za to.

Sve zakonske opcije su na stolu s obzirom da neću dopustiti drugima da lažu o meni, dodao je.

Athletics Integrity Unit i Američka antidopinška agencija (USADA) su objavile da istražuju slučaj.

Mitchell, koji je pod zakletvom priznao korištenje zabranjenih supstanci tijekom karijere, izjavio je za Daily Telegraph: Nisam ni u jednom trenutku sugerirao da neki od sportaša s kojima sada radim koristi doping, niti da treniram nekoga i da koristimo doping.

Wagner je također odbacio optužbe da sudjeluje u dopingiranju sportaša.

Gatlin je tijekom karijere izazivao dosta kontroverzi, 2001. godine je suspendiran na dvije godine zbog korištenja amfetamina. Na OI 2004. osvojio je zlato, a godinu dana kasnije je opet pao na doping testu i suspendiran je na osam godina. Ta mu je kazna smanjena na četiri godine.

Komentari
Broj komentara:0