Vidite prvi

REECE

Atletičar Reece Prescod: Bakina smrt me motivirala da se počnem baviti sportom

Autor:Prvi.tv
Objava:5.8.2018. 13:11
Atletičar Reece Prescod: Bakina smrt me motivirala da se počnem baviti sportom
Učitavanje medija preglednika ...

Atletičar Reece Prescod, vrhunski britanski sportaš, govorio je u razgovoru za The Guardian o ljubavi prema dobrim natjecanjima, sportskim izazovima i napetostima, o tome kako ga je baka nadahnula da se počne baviti sportom i kako nadmašuje situacije kada je dekoncentriran za trening.

Prescod je otkrio da mu, budući da je u posljednje vrijeme putovao na relaciji Berlin - London zbog snimanja reklame za Nike, nije važno gdje trenira sve dok ima dobrih sadržaja za obavljanje treninga.

"Prilično sam prilagodljiv. Sve dok imam sve što trebam, ne razmišljam o tome. Moje omiljeno mjesto za trening je oduvijek bilo tamo gdje ima dobra staza za trčanje", kazao je Prescod.

Naveo je kako ga je bakina smrt motivirala da počne trenirati i natjecati dok je bio još prilično mlad.

"Bila je to velika stvar. Na sprovodu su kazali da se nikad ne zna kad život može biti završen i da na onom što ste oduvijek željeli treba početi raditi odmah", rekao je Prescod, dodavši da se oduvijek želio baviti atletikom i da se stoga odlučio i da se natječe.

Naveo je da se ubrzo nakon toga prijavio na natjecanje i da je doista uživao.

"Počeo sam, i to je bilo to. Bila je to moja prva utrka, moguće da je to bilo 2010. godine. Tada još nisam znao što radim", istakao je Prescod.

Na pitanje šta ljudima preporuči kada od njega traže savjete za trening, Prescod je kazao da ovisi  od toga kakvu vrstu treninga žele.

"Za većinu običnih ljudi kažem da je prilično teško trenirati kao sprinter jer je vrlo intenzivan. Preporučim im da odemo u teretanu, i onda odaberemo nekoliko korisnih vježbi", rekao je Prescod.

Prema njegovim riječima, u zimskom razdoblju mu se znalo događati da ima problema sa motivacijom za trening.

"Međutim, kad dođete na stazu na pameti imate samo da trebate uraditi još jedno ponavljanje, pa još jedno ponavljanje, i sve tako dok ne ispunite zacrtani zadatak. Imate osjećaj da ćete umrijeti, ali morate nastaviti. Ponekad niste motivirani, ali nakon završetka treninga sve bude dobro", kazao je Prescod.

Naveo je da voli R&B i hip-hop, da sluša Drakea i takve stvari.

"Mogu slušati sve. To ovisi o mom raspoloženju. Ako sam raspoložen, onda slušam hype muziku", naveo je Prescod, prenosi Klix.ba.

Komentari
Broj komentara:0