Vidite prvi

UZ NAZOČNOST BROJNIH UZVANIKA

Večeras u Mostaru manifestacija "Večernjakov pečat"

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 12:20
Večeras u Mostaru manifestacija Večernjakov pečat
Učitavanje medija preglednika ...

Večernji list, zajedno sa svojim partnerima, organizira 16. po redu Večernjakov pečat, manifestaciju koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvažnijim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini.

Svoju nazočnost na manifestaciji pod motom "Europsko proljeće", koja se održava u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, potvrdili su brojni visoki dužnosnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe.

Večernjakovom pečatu nazočit će premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, kao i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine Ujedinjenih naroda Miroslav Lajčak.

Riječ je o čovjeku koji je više puta pokazao koliki je prijatelj Bosne i Hercegovine i naroda koji žive na ovim prostorima, zbog čega mu je 2008. godine i dodijeljena nagrada "Večernjakov pečat".

Večerašnjem događaju nazočit će također članovi Predsjedništva BiH, koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad manifestacijom, te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića i predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru.

Manifestaciji će nazočiti i Papin izaslanik, apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

Već tradicionalno na Večernjakovom pečatu bit će dodijeljena brojna priznanja osobama koje su svojim postignućima obilježile 2016. godinu, kao i glavna nagrada za osobu godine.

Nominirano je 150 kandidata koji su u prošloj godini ostavili najviše traga, a među njima su političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, humanisti, pjevači, filmski djelatnici i drugi.

Osobom godine, prošle je godine proglašen glumac Enis Bešlagić.

U dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače zapjevat će i odnedavno član Europske akademije znanosti i umjetnosti, lider sevdalinke, Nedžad Salković, zatim Zlatan Stipišić Gibonni, Goran Karan, Giuliano, Đelo Jusić.

Službeni program počinje u 21 sat, a ove godine čak pet televizijskih kuća uživo prenosi Večernjakov pečat.

Glavni medijski pokrovitelj i suorganizator Večernjakova pečata BHRT i ove godine priprema izravan prijenos iz Mostara, a signal će preuzimati i HRT4, RTRS i prvi put RTV Vojvodina.

Komentari
Broj komentara:0