Vidite prvi

VEČERNJAKOV PEČAT

Marko Pipunić dobitnik nagrade "Večernjakov pečat" za osobu godine

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 20:16
Marko Pipunić dobitnik nagrade Večernjakov pečat za osobu godine
Učitavanje medija preglednika ...
foto 14foto 13foto 12FOTO 11foto 10foto 09FOTO 08foto 07foto 06foto 05foto 04foto 03foto 02foto 01

Osoba godine ovogodišnjeg Večernjakovog pečata je Marko Pipunić.  Pobjednika je proglasio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"Kad pogledam sve dobitnike prije mene stvarno ne znam čime sam ovu nagradu zaslužio. Kao dječak sam želio napraviti svijet boljim. Školujući sam otišao u Slavoniju, okolnosti su bile takve da sam se morao vratiti tamo gdje sam se školovao. Ostao sam u Hrvatskoj al iz mene nije otišla Bosna i Hercegovina. Pokušat ću ovo vratiti kroz pomoć ljudima i stvarajući bolje uvjete za život. Mogu obećati da će te imati svog Bosanca uz sebe i to je način na koji ja mogu zahvaliti za nagradu" kazao je Pipunić. 

Pipunić je gospodarstvenik porijeklom iz Modriče. Danas je vlasnik gotvo cijelog bivšeg Industrijsko poljoprivrednog kombinata Osijek, PPK Valpovo, PPK Orahovica, sedam velikih silosa i mlinova, osječka šećerane a 2013. postao je vlasnik i Tvornice ulja Čepin. Najveći je proizvođač svinja u državi, izgradio je novi proizvodni pogon u Vuki na kojoj godišnje proizvede 70 milijuna jaja. 

Kako je navedeno u obrazloženju nagrade, Pipunić nikada nije zaboravio Posavinu, zapošljava svoje sunarodnjake i nesebično im pomaže. Pipunić je član udruge „Prsten", koju čine poduzetnici iz Bosanske Posavine. Bio je predsjednik te udruge od 2010. do 2012., a sada je među njenim vodećim ljudima.

22.41 U  kategoriji 'Nositelji europskih vrijednosti' nagradu Večernjakov pečat dobili su ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske vlade Andrej Plenković i Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

22.35 U kategoriji 'Naše gore list' nagradu je dobio Goran Marić, ministar državne imovine Republike Hrvatske .

 22.30 Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uručio je nagradu za kategoriju 'sport' mostarskoj plivačici Amini Kajtaz , koja je predstavljala BiH na prošlim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

22.20  Posebno priznanje uručeno je Hoyt Brian Yeeu, zamjeniku pomoćnika državnog tajnika SAD

22.17 U kategoriji 'Lokalni lider' nagradu je osvojio banjolučki gradonačelnik Igor Radojičić.

 22.14  U kategoriji ''Međupolitički dijalog'' Večernjakov pečat dobio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

22.12  U kategoriji "znanost" ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić uručio je priznanje Nihadu Alihodžiću.

22.10   "Posebno priznanje za životno djelo" Anton Kikaš uručio je glumcu Armandu Assanteu.

22.05 U kategoriji "kultura i scena" Enis Bešlagić, prošlogodišnja osoba godine, uručio je nagradu Sariti Vujković, direktorici Muzeja suvremene umjetnosti Republike Srpske.

22. 00 - U kategoriji "gospodarstvenici" nagradu je osvojio Rasim Bajrović, bosanskohercegovački biznismen, jedan od vodećih bh. hotelijera

21. 48 - U kategoriji "pravosuđe", voditelj Misije OESS-a, Jonathan Moore, Pečat je uručio Ranku Debevecu, predsjedniku Suda BiH.

21.39 U kategoriji 'Međureligijski dijalog' Večernjakov pečat je dobio iguman Danilo Pavlović . Nagradu mu je uručio premijer HNŽ-a Nevenko Herceg.

21. 34 - Nagradu "Uspjeh godine" dobili su Almasa i Đemal Memagić.

21.21 U kategoriji ''Pothvat godine'', Pečat je dobio Mustafa Mehić, slijepi mladić koji je istrčao sarajevski polumaraton.

 21.20  U kategoriji "Ponos Bosne i Hercegovine" za humanost, Večernjakov pečat dobio je Ivo Soldo, predsjednik Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać".

21.10  Ministar pravde BiH Josip Grubeša i predstavnik Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH Aleksej Semenihin uručili su direktoru „Večernjakovog pečata" i glavnom uredniku Večernjeg lista u BiH Jozi Pavkoviću ovjerenu presliku Povelje Kulina bana koja se nalazi u Biblioteci Akademije znanosti Ruske Federacije u Sankt Petersburgu.

Podsjetivši da je Bosna i Hercegovina do sada više puta bezuspješno pokušavala vratiti Povelju Pavković je kazao da je na „Večernjakovu" inicijativu Ruska Federacija pozitivno odgovorila te da je najavila da će ustupiti BiH Povelju Kuluna bana na privremeno korištenje uz ispunjavanje određenih uvjeta.

- Kao prethodnicu originala Ruska Federacija danas nam je dostavila ovjerenu presliku Povelje Kulina bana. Želeći vjerovati da će najava povratka originalnog rodnog lista u BiH biti poticaj za dolazak dugo očekivanog europskog proljeća na ove prostore, proglašavam 16. Večernjakov pečat otvorenim – kazao je Pavković službeno otvarajući manifestaciju

Uz taktove pjesme "Ero s onog svijeta" u pratnji balerina iz baletne škole "Arabesque" službeno je otvoren 16. Večernjakov pečat 2017. godine!

 U oko dva sata manifestacije, kroz koji će nas voditi Maja Miralem  i Mario Sedmak, saznat ćemo tko je to Osoba godina te tko je sve, između nominiranih 150 kandidata u različitim kategorijama, osvojio Večernjakov pečat.

Večeras je u Mostar stiglo "Europsko proljeće". U tijeku je 16. po redu izdanje Večernjakovog pečata, koju Večernji list organizira zajedno sa svojim  partnerima. Večernjakov pečat, manifestacija  je  koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvećim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Uz bogat zabavni program i glamurozni crveni tepih, manifestacija "Večernjakov pečat" ima i svoju relevantnu društveno-političku dimenziju.

Manifestacija je počela večeras u 20.20 postrojavanjem mažoretkinja ispred redakcije Večernjeg lista odakle su u kratkom defileu krenule prema crvenom tepihu ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače gdje su formirale špalir kako bi dočekale uzvanike.  Prvi gosti su već stigli na Večernjakov pečat, brojne poznate i slavne osobe stigle su na ovaj spektakl...

Već tradicionalno, Večernjakov pečat okuplja brojne visoke dužnosnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe. Tako će biti i ove godine. Manifestaciji "Večernjakov pečat" nazoči  premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković kojem društvo pravi i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine Ujedinjenih naroda Miroslav Lajčak,  članovi Predsjedništva BiH koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru, kao i brojni državni, federalni i županijski ministri, visoki međunarodni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici, načelnici i dr. Svoj pečat ovoj manifestaciji svake godine daju i brojni poznati estradnjaci, znanstvenici, gospodarstvenici, sportaši, osobe iz kulturnog i vjerskog života.

Za Večernjakov pečat, koji se ove godine održava pod sloganom "Europsko proljeće", ulaznica nema već danima unatrag, a kako bi bili zadovoljni svi koji odluče nazočiti ovoj manifestaciji, ove godine će na spektakularnom crvenom tepihu biti postavljen veliki videozid ispred kojeg će se moći gledati prijenos uživo.

 

Komentari
Broj komentara:0