Vidite prvi

tijelo ima savjetodavni karakter

Utemeljeno „Vijeće bivših rektora“ Sveučilišta u Mostaru

Autor:Prvi.tv
Objava:12.12.2017. 15:31
Utemeljeno „Vijeće bivših rektora“ Sveučilišta u Mostaru
Učitavanje medija preglednika ...
FOTO

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić primio je bivše rektore Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerku Ostojić, prof. dr. Franju Ljubića, prof. dr. Željka Šumana, prof. dr. Voju Višekrunu i prof. dr. Vladu Majstorovića. Aktualni i bivši prvi ljudi Sveučilišta u Mostaru dogovorili su se o utemeljenju „Vijeća bivših rektora", tijela koje ima savjetodavni karakter i koje će pomoći Sveučilištu u radu i osmišljavanju strateških smjernica Sveučilišta.

Rektori koji su vodili Sveučilište od 1992. godine do danas izrazili su zahvalnost rektoru Tomiću na inicijativi i osnivanju ovog tijela. Smatraju kako je zajedništvo u srcu svakog sveučilišta i da zajedničkim idejama i naporima možemo Sveučilište u mostaru podići na veću i europsku razinu.

„Bivši rektori su naši simboli. Oni su vodili Sveučilište u različito vrijeme i svi su dali ogroman doprinos današnjoj perspektivi Sveučilišta. To su osobe koje imaju ogromno znanje i iskustvo i vole svoje Sveučilište. Moramo ih uključiti u procese kako bi doprinijeli izgradnji sveučilišta budućnosti. Kao aktualni rektor sretan sam za današnji susret i spremnost koju smo iskazali za buduće procese. Hvala im za sve što su učinili, što čine i što će učiniti za naše Sveučilište", istaknuo je rektor Tomić.

Na sastanku rektora dogovoreno je izrada programa mogućih aktivnosti i pravaca zajedničkog djelovanja. Za voditelja ovog tijela izabrana je prof. dr. Ljerka Ostojić.

 

Komentari
Broj komentara:0