Vidite prvi

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Sveučilišni profesori iz SAD-a u studijskom posjetu FPMOZ-u

Autor:Prvi.tv
Objava:17.12.2016. 17:16
Sveučilišni profesori iz SAD-a u studijskom posjetu FPMOZ-u
Učitavanje medija preglednika ...

U četvrtak, 15.12.2016. na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u okviru projekta Unaprjeđenje i poboljšanje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini" (Enhancing and Advancing Basic Learning and Education in Bosnia and Herzegovina (ENABLE-BiH)"održan je sastanak na kojem je dekan FPMOZ-a prof.dr.sc. Mario Vasilj zajedno s pročelnicima studija biologije, matematike, fizike, geografije, kemije, znanosti o okolišu i informatike ugostio Save the Children konzultante, sveučilišne profesore iz Sjedinjenih Američkih Država.

U inicijalnoj fazi projekta, od 12. do 16. prosinca 2016. godine, konzultanti iz SAD-a boravit će u BiH i sastati se s predstavnicima obrazovnih ustanova i institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se bolje upoznali sa sadržajima i načinima obrazovanja budućih nastavnika na području prirodno-matematičkih znanosti u osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH. 

Na sastanku se vodila rasprava o strukturi matematike i prirodnih znanosti u obrazovnom sustavu u BiH; politikama i praksama koje podupiru ili predstavljaju barijeru reformi kurikuluma i obrazovanja u BiH; aktualnim pedagoškim i didaktičkim praksama za prirodne znanosti i matematiku u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju; obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika; i kako je novi nastavni plan i program razvijan i implementiran u prošlosti.

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti je uključen u navedeni projekt u okviru kojeg će sudjelovati u STEM radnoj grupi za dizajniranje Operativnog nastavnog plana (ONP) za STEM (Science, Technology, Engeneering, Mathematics – prirodne znanosti, tehnologija, inženjerstvo, matematika), priopćeno je s tog fakulteta. 

Komentari
Broj komentara:0