Vidite prvi

Sveučilište u Mostaru

Studentska televizija SUM-a spremno dočekuje nove studente

Autor:Prvi.tv
Objava:28.10.2018. 10:12
Studentska televizija SUM-a spremno dočekuje nove studente
Učitavanje medija preglednika ...
studentska tvstudentski objektiv

U novu akademsku godinu studenti Studija novinarstva Sveučilišta u Mostaru dolaze s još većim zanimanjima za praktični dio nastave koji pohađaju u Medijskom centru SUM-a. Studenti imaju priliku završiti praktičnu obuku iz televizijskog novinarstva, radija, tiska i online medija jer Medijski centar SUM-a čine Studentska televizija, Studentski radio Treći, Studentski list Universitas mostariensis i naravno studentski portal Treci.ba.

Dana 27. travnja 2010., na petu obljetnicu osnivanja najpopularnijeg internetskog videoservisa YouTube, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokrenuo je vlastitu internetsku televiziju naziva Studentska TV koja postaje sastavnim dijelom Medijskog centra SUM-a.

Svjedočeći čuvenu McLuhanovu tvrdnju kako je svijet globalno selo i da će se njime moći upravljati iz „kolibe", internetska televizija Studentska TV službeno je puštena u rad iz dislociranog odjela Studija novinarstva iz Kiseljaka u okviru praktične nastave iz kolegija Televizija.

Danas Studentska TV informira o radu Sveučilišta u Mostaru i njegovih studenata, razvijajući odgovornost za javnu riječ (iskaz) i razmjenjujući obrazovno-nastavna iskustva s drugim visokoškolskim institucijama. Objavljuju se tv-reportaže, vijesti i izvješća, a dva puta u akademskog godini pravi se i objavljuje dnevnik Studentski objektiv.

Osim tehničkih znanja (snimanja i montiranja) studenti uče i programske oblike televizijskog novinarstva jer televizija je puno više od pukog snimanja kamerom. Internetska televizija Studentska TV bilježi tisuće pregleda sadržaja iz šire regije i cijeloga svijeta.

Servis je besplatan za sve gledatelje, postoji mogućnost, također besplatne, registracije kojom gledatelji postaju izravni pretplatnici. Zabilježen je jedan registrirani korisnik čak s dalekog Madagaskara. Program Studentske TV može se pratiti na web stranici SUM-a ili na stranicama You Tubea.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru je tako, bio jedini i prvi na ovim prostorima koji je otvorio vlastitu internetsku televiziju – Studentsku TV, skoro dvije godine prije službenog ureda za javno komuniciranje Angele Merkel. Tako je stekao velik ugled kod šire publike kao obrazovna ustanova koja slijedi svjetske trendove u visokoškolskom obrazovanju i javnom komuniciranju.

 

Komentari
Broj komentara:0