Vidite prvi

NASTAVAK SURADNJE

'Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente'

Autor:Prvi.tv
Objava:25.10.2017. 14:33
'Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente'
Učitavanje medija preglednika ...
FOTOFOTOFOTOFOTOFOTO

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru je održana promocija projekta "Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za Studente".

Kao što je bilo prošle i ove je godine za sve studente osigurano 12 000 besplatnih vaučera.

Akcija se pokazala uspješnom i korisnom kako za HNK, tako i za Sveučilište."Mislim da su efekti prošlogodišnje akcije bili jako uspješni, barem po reakcijama i dojmovima koje smo mi uspjeli dobiti, što pojedinačno od studenata, što kroz analizu koliko je studenata prošlo kroz kazalište"- kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Vukoja je istaknuo kako je tu bilo studenata koji su po prvi put posjetili kazalište, a to je ujedno bio i cilj akcije: upoznati studente s kazalištem, te ih na taj način potaknuti da razviju ljubav prema kazalištu.

Posjeta kazalištu je zasigurno dodatno ulaganje u studente, kao buduće akademske građane,a sa Sveučilišta vjeruju kako će ova akcija postati tradicija.

"Biti student nije samo ići na predavanja i polagati ispite, već je to je mnogo više. Za mlade ljude i njihovu izgradnju osobnosti, posjeta kazalištima je od velike važnosti", istaknuo je prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak.

"Studenti su pokazali veliku zainteresiranost za kazalište, ali osim toga HNK nudi i druge mogućnosti. Neke od njih su izložbe, Jednu uru za kulturu, kao i koncert opernih aria. Također se nudi i velik broj kulturnih i edukativnih sadržaja" - kazao je Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i dodao kako je prošle godine kazalište posjetilo oko 8 000 studenata. Ove godine očekuje se i veća brojka,a ulaznice se mogu uzeti u prostorijama Studentskog zbora.

Komentari
Broj komentara:0