Vidite prvi

Europska kvaliteta

Specijalni prilog zagrebačkog Večernjeg lista posvećen 40. obljetnici SUM-a

Autor:Prvi.tv
Objava:2.2.2018. 18:13
Specijalni prilog zagrebačkog Večernjeg lista posvećen 40. obljetnici SUM-a
Učitavanje medija preglednika ...

Treći broj posebnog priloga Hrvatska sveučilišta koji izlazi u sklopu zagrebačkog Večernjeg lista u potpunosti je posvećen 40. obljetnici Sveučilišta u Mostaru (SUM). U prilogu je predstavljena povijest, sadašnjost, ali planovi za budućnost svih sastavnica Sveučilišta.

Glavni urednik priloga Duško Čizmić Marović u uvodniku SUM naziva europskim mostom hrvatstva. „Ključno je pitanje za Bosnu i Hercegovinu kako ojačati njezinu hrvatsku sastavnicu. Najrazumljiviji održivi odgovor je učiniti sve što se može da se ojača Sveučilište u Mostaru", piše Čizmić Marović. Navodi i kako je SUM otvoren za sve i kako „ni po sastavu, ni po programima, ni po svjetskim jezicima nije nipošto isključivo hrvatski".

U prilogu je objavljen i govor rektora dr. Zorana Tomića iz kojeg se posebno ističu ključne zadaće u izgradnji Sveučilišta budućnosti: kvaliteta studijskih programa, znanstveno-istraživački projekti, integracija, nova strategija, financijska stabilnost, povezivanje s gospodarstvom… U prilogu predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović navodi kako gradeći SUM svi mi gradimo i ogledalo mudrosti i znanja dok hrvatski premijer mr. Andrej Plenković ističe kako će Republika Hrvatska učiniti sve što je moguće u daljnjem jačanju, širenju i novim projektima Sveučilišta.  

Član Izdavačkog odbora ispred Sveučilišta u Mostaru je dr. Miroslav Vasilj s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a članovi odbora su predstavnici svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Hrvatska sveučilišta je mjesečnik koji se objavljuje u Večernjem listu na području Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i trećih zemalja.  

Komentari
Broj komentara:0