Vidite prvi

FILOZOFSKI FAKULTET

Održana tribina "Povezujemo poslodavce i fakultete"

Autor:Prvi.tv
Objava:29.6.2017. 15:04
Održana tribina Povezujemo poslodavce i fakultete
Učitavanje medija preglednika ...
foto 04foto 03foto 02foto 01

Kako pristupiti poslodavcima ili pokrenuti vlastiti posao bile su teme javne tribine održane na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru pod organizacijom asocijacije „Akademac"  ispred Omladinskog komunikativnog centra iz Banja Luke.

O važnosti prakse tokom studiranja u tiskanom novinarstvu govorio je novinar Večernjeg lista Oliver Cvitković . Večernji list već četiri godine zaredom daje priliku studentima završne godine novinarstva u izradi Studentskog lista. „Praktična nastava  je nešto neprocjenjivo za svakog tko se želi baviti ovim poslom", kazao je Cvitković.

Praksu u novinarskoj struci studentima također nudi i Naša TV o čemu je govorila novinarka Marija Živković. Kao tri osnovne karakteristike koje poslodavci traže navela je proaktivnost, otvorenost i samoinicijativu. „Svaki posao koji radite shvatite kao rad na sebi, a ne kao rad za nekoga", posebno je naglasila Živković.

Direktor IT odjela Marko Laco studentima se obratio iz druge perspektive govoreći o pokretanju vlastitog posla. Mladim ljudima je poručio kako onaj koji ne riskira i ne mijenja se zapravo najviše riskira. „Radeći za nekoga ograničeni se za onoliko koliko vas taj netko procijeni, radeći za sebe nema granica", dodao je Laco.

Cilj ove javne tribine bio je spojiti studente s poslodavcima koji su zainteresirani podijeliti svoje znanje, priopćeno je s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Komentari
Broj komentara:0