Vidite prvi

mostar

Novi projekti na FSR-u

Autor:Prvi.tv
Objava:5.10.2018. 11:01
Novi projekti na FSR-u
Učitavanje medija preglednika ...

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike kao najstarija članica Sveučilišta u Mostaru uvelike radi na unapređenju znanosti i struke. To potvrđuje je prezentiranje projekata; Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje – Learning Factory i povećanje konkurentnosti poduzeća u metalnom sektoru kroz implementaciju lean alata i osnivanje Centra za lean. U prostorijama fakulteta prezentirana su tri projektna rezultata od velikog značaja: Osnivanje klastera metala i plastike, uspostavljanje Tvornice za učenje i uspostavljanje Learn centra.

Projekti su rađeni u suradnji s gospodarskim sektorom te uz potporu Hercegovačko neretvanske županije i Zapadno Hercegovačke Županije., a kofinancirani od strane Europske unije i implementirani od strane GIZ-a u okviru ProLocal programa.

"Ovakvi projekti otvaraju jednu novu perspektivu za naše studente, dovode nas na tehnološku razinu fakulteta u Europskoj uniji. Naši studenti imaju mogućnost učiti u novim tehnologijama. Povezivanje obrazovanja s gospodarstvom i politikom, daje garanciju za uspjeh." – kazao je dekan prof. dr. Željko Stojkić.

Tvornica za učenje nudi studentima mnogo kvalitetnija znanja kako bi se što bolje pripremali za tržište rada na kojem nedostaje inženjera strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Cilj projekta je povećavanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih tvrtki iz sektora metala i plastike.

Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske Županije, dr. Neveko Herceg izrazio je zadovoljstvo suradnjom akademske zajednice sa gospodarstvom i državnom upravom. 

"Kroz ove projekte želimo ostvariti zajednički cilj: stvoriti edukacijsko okruženje i simulirati što stvarniju Tvornicu za učenje te im omogućiti kvalitetno zapošljavanje. Za obrazovanje Vlada HNŽ izdvaja značajna novčana sredstva i vodimo računa o studenstskom standardu te na praktičan i djelatan način podržavamo cijeli akademsku zajednicu" – kazao je Herceg.

Osnovna aktivnost je stvaranje infrastrukture za suradnju tvrtki kroz formalno udruživanje s definiranjem misije, vizije i strategije, potom izgradnja inovativne infrastrukture za obrazovanje, istraživanje i inovacije koja bi bila na raspolaganju za djelatnike tvrtki i studente Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Komentari
Broj komentara:0