Vidite prvi

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Na Filozofskom fakultetu održano predavanje dr. sc. Ratka Zelenike

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 15:09
Na Filozofskom fakultetu održano predavanje dr. sc. Ratka Zelenike
Učitavanje medija preglednika ...
prof zelenikaprof zelenikaprof zelenikaprof zelenika

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje je održao dr. sc. Ratko Zelenika, profesor emeritus o temi „Vodič u tajne suvremenih metodologija znanstvenih istraživanja i suvremenih tehnologija fundamentalnih, aplikativnih i eksperimentalnih istraživanja".

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako su zamolili prof. Zeleniku da napravi analizu onoga što se radi na Filozofskom fakultetu i da ukaže na greške te je pristao i dat će savjete kako biti bolji.

„Već na jesen ćemo dogovoriti nove aktivnosti i mi ćemo u narednoj generaciji doktoranada pozvati profesora da sudjeluje u nastavi, a to će biti prigoda svim doktorandima da se s njim ponovno susretnu i ako je potrebno da s njim surađuju u izradi znanstvenih radova i doktorskih disertacija", kazao je dekan Tomić.

Profesor emeritus Zelenika je naglasio kako je njegovih 20-ak metodoloških knjiga proizvod njegove vjerne ljubavi o metodologiji, tehnologiji i izradi znanstveno-stručnih dijela te je u njima ponudio više od 5000 različitih definicija, modela, metoda, scenarija, zakona, zakonitosti, teorija, algoritama, aksioma itd.

„Teško je uvesti u taj zahtjevan svijet mlade intelektualce, za to treba mnogo više vremena od ovog predavanja, ali zato postoje ove moje knjige u kojima piše sve što će im omogućiti transformaciju od znanstveno nepismenih u znanstveno pismene akademske i znanstvene građane", objasnio je emritus Zelenika.

Zelenika se kontinuirano i intenzivno bavi eksplicitnim, implicitnim, disciplinarnim, interdisciplinarnim i multidisciplinarnim znanstvenim istraživanjima aktualnih fenomena te edukacijom studenata, magistranada i doktoranada.

Komentari
Broj komentara:0