Vidite prvi

“Avenija-Sutina”

Mladi Mostara za Studentski most

Autor:Prvi.tv
Objava:1.2.2018. 15:14
Mladi Mostara za Studentski most
Učitavanje medija preglednika ...

Predstavnici mladih ujedinjeni kroz predsjednike Vijeće mladih Grada Mostara, Studentskog zbora Sveučilišta i Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, zajedno su inicirali ideju da novoizgrađeni most na dionici "Avenija-Sutina" dobije ime Studentski most.

Ideja da prvi poslijeratni novi most izgrađen u Mostaru dobije ime po studentima kojih u Mostaru na dvije visokoškolske ustanove ima oko 20.000, došla je do izražaja budući sam most povezuje kampus Univerziteta Džemal Bijedić sa avenijom, kojom se ravno dođe do Sveučilišta u Mostaru.

Inicijatori su mišljenja da Mostar, kao grad uz simbol mostova, je i znajačajn simbol obrazovanja mladih, budući da mnogi studenti iz Hercegovine, a i šire, dolaze u Mostar studirati. Ovo je prikladan način kako bi se mladima dalo značaja, jer oni to sigurno zaslužuju.

Inicijativu u pismenoj formi su Ivo Čarapina, Marko Džoić i Džani Pajić, prije pet mjeseci uputili gradonačelniku Mostara, koji je načelno podržao istu i ocjenio pozitivnom, međutim naglasio kako je imenovanje mostova, kao i ulica, pod ingerencijom Gradskog vijeća, bez kojeg Mostar funkcionira već 5 godina.

"Nismo željeli izlaziti u javnost s ovim prijedlogom, već smo išli protokolom, međutim nepostojanje Gradskog vijeća nam u potpunosti onemogućuje da ova ideja dođe na dnevni red realizacije"-  ističu inicijatori, koji se nadaju da će se pronaći način da mladi Mostara dobiju svoj prvi most.

Komentari
Broj komentara:0