Vidite prvi

PREMA POTREBAMA TRŽIŠTA

Končarevi doktori znanosti predavat će na mostarskom sveučilištu

Autor:Prvi.tv
Objava:28.12.2018. 15:52
Končarevi doktori znanosti predavat će na mostarskom sveučilištu
Učitavanje medija preglednika ...

Sporazum o suradnji između zagrebačkog i mostarskog sveučilišta i tvrtke Končar-elektroindustrija, kojim se omogućuje sudjelovanje doktora znanosti, zaposlenika tvrtke Končar-elektroindustrija u izvođenju nastave na studijima Sveučilišta u Mostaru, potpisan je u petak u maloj vijećnici Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazum su u ime svojih institucija potpisali rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i predsjednik Uprave tvrtke Končar-elektroindustrija Darinko Bago, javlja Hina. 

Cilj sporazuma je ojačati suradnju između akademske zajednice i gospodarstva budući da su znanost, tehnologija i inovacije pokretači gospodarskoga razvoja zemlje.

Također, aktivnim uključivanjem gospodarstva u rad akademske zajednice pridonijet će se osiguranju uvjeta za kvalitetno obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada. 

Boras je istaknuo kako je jedna od misija Sveučilišta u Zagrebu davanje podrške ostalim sveučilištima, a posebno Sveučilištu u Mostaru, u njihovu razvoju i podizanju kvalitete studijskih programa i istraživačkoga rada.

"Povezivanje sveučilišta s gospodarstvom, pogotovo s onim tvrtkama koji ulažu u istraživanja te u čijem sastavu djeluju znanstveni instituti, pridonosi razvoju društva u cjelini", rekao je Boras.

Tomić je poručio kako je sporazum od strateške važnosti za podizanje kvalitete nastave i znanstveno-istraživačkih aktivnosti na Sveučilištu u Mostaru. Također, naveo je, izravno pridonosi reformi Sveučilišta koja ide prema uključivanju praktičara u nastavu, ali i oblikovanju postojećih i novih studijskih programa prilagođenih potrebama tržišta.

Komentari
Broj komentara:0