Vidite prvi

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE

Javna tribina "Suvremeni izazovi u knjižničnom okruženju"

Autor:Prvi.tv
Objava:19.4.2017. 11:57
Javna tribina Suvremeni izazovi u knjižničnom okruženju
Učitavanje medija preglednika ...

U povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u petak, 21. travnja, bit će održana javna tribina pod nazivom "Suvremeni izazovi u knjižničnom okruženju".

Tribina će biti upriličena u amfiteatru Gabrijel Jurkić, s početkom u 10 sati, a na njoj će svoje izlaganje imati profesori sa sveučilišta u Mostaru, Zagrebu i Osijeku te profesori Univerziteta u Sarajevu.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan sv. Jurja.

UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava.

Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Komentari
Broj komentara:0