Vidite prvi

Studentske ankete o kvaliteti nastave

Filozofski fakultet primjer drugima

Autor:Prvi.tv
Objava:15.5.2018. 21:26
Filozofski fakultet primjer drugima
Učitavanje medija preglednika ...

„Međunarodna agencija za znanost i visoko obrazovanje u svom završnom izvješću za Sveučilište u Mostaru je napisala kako sustav anketiranja studenata u svrhu procjene nastavnika i kolegija na Filozofskom fakultetu može biti primjer drugim sastavnicama Sveučilišta", kazao je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a, doc. dr. sc. Marko Odak u intervjuu za radio Mostarska panorama.

Istaknuo je kako Fakultet prikuplja podatke o kvaliteti nastavnoga rada putem studentskih anketa koje se provode na kraju svakog semestra. Prvi dio pitanja odnosi se na kvalitetu izvedbe kolegija, a drugi dio na kvalitetu pristupa profesora, odnosno asistenta.

Dobiveni podaci, odnosno povratne informacije studenata, koriste se za reviziju silaba i nastavnih metoda.

„Po preporukama međunarodne agencije, naš sljedeći korak je dati povratne informacije studentima koji su završili određeni kolegij o tome koje su izmjene napravljene u vezi s kolegijem na temelju njihova mišljenja izraženog u anketama, odnosno jasne razloge zbog kojih takve izmjene nisu bile moguće", objašnjava prodekan dr. Odak.

Naglašava kako je ovo izuzetno važno jer će doprinijeti boljem odzivu studenata i kvaliteti dobivenih podataka, kao i zbog toga što je uloga sveučilišta obrazovanje mladih o demokratskim vrijednostima i odgovornostima.

Komentari
Broj komentara:0