Vidite prvi

CPIFF ORGANIZIRA

Filozofski fakultet domaćin skupa o vjerskim zajednicama i nacionalizamu

Autor:Prvi.tv
Objava:15.5.2017. 10:38
Filozofski fakultet domaćin skupa o vjerskim zajednicama i nacionalizamu
Učitavanje medija preglednika ...

U povodu obilježavanja Dana Europe, Centar za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta (CPIFF) 16. svibnja organizira susret na temu "Religijsko i nacionalno, vjerske zajednice i nacionalizam".

Gosti sudionici susreta bit će glavni urednik međunarodnog teološkog magazina "Concilium" Dalibor Milas, đakon Srpska pravoslavne crkve i tajnik vladike Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Branislav Rajković te sociologinja i profesorica na Nastavničkom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara doc. dr. sc. Merima Jašarević-Beganović.

Susret će se održati u amfiteatru "Vjekoslav Klaić" na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u 12 sati.

"Svjetski mir ne može se očuvati ukoliko se ne ulažu kreativni napori razmjerni opasnostima koje ga ugrožavaju", glasila je poruka koja je obilježila budućnost postratne Europe čiji su temelji postavljeni Schumanovom deklaracijom.

U vremenima kada Europa na određeni način ponovo preispituje svoje temelje, obilježavanje Dana Europe pokazuje se kao višestruko značajno.

Postizanje trajnog mira uz jačanje zajedničkog društvenog, socijalnog i ekonomskog prosperiteta ciljevi su koji pretpostavljaju nit vodilju koje se europska obitelj u budućnosti treba držati uz načela zacrtana prije 67 godina, najavili su organizatori.

Komentari
Broj komentara:0