Vidite prvi

SUM

Dr. Dragan Čović posjetio Studentski centar Sveučilišta u Mostaru

Autor:Prvi.tv
Objava:4.10.2018. 15:07
Dr. Dragan Čović posjetio Studentski centar Sveučilišta u Mostaru
Učitavanje medija preglednika ...

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović te izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru posjetilo je danas Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom posjete Čović je objedovao sa studentima u studentskom restoranu, te s ravnateljem Studentskog centra Draganom Mikulićem obišao novootvoreni Street workout park.

"Meni je ovdje prelijepo. Kada ste u jednoj atmosferi gdje je pozitivna energija, u ambijentu koji je mnogo drugačiji od vremena kada sam ja studirao i dolazio u jedan dio objekata, neki od objekata tada nisu bili ovdje. Taj standard se ne može uspoređivati. Hrana je bila izvrsna, ono što sam vidio danas je da se standard hrane podigao na razinu koja zadovoljava najstrožije kriterije za mlade, za onaj dio energije koja vam je potrebna, a posebno za ove sportaše koji imaju privilegiju da budu u ovom Studentskom centru. Ja potičem i dalje našeg ravnatelja da nastavi s projektima, ima tu jako puno stvari koje treba povezati sa studentskim sadržajima. Sport i ovaj ambijent okolo je uistinu prelijep, trebat će ovdje jako puno truda i rada, jer ovo mora postati samoodrživo. Zato je potrebna menadžerska vještina kako osigurati sva sredstva da se može održati ovaj standard. Neki od ovih objekata su dosta stari i potrebno ih je održavati i davati mladima one sadržaje koje trebate. Nema razloga da Studentski dom u bilo kojoj zemlji bude bolji nego ovaj u Mostaru. Ono što ja vidim Studentski centar Mostar je na svjetskoj razini. Ako su sportaši koji su dosta zahtjevni zbog njihovih potreba zadovoljni ovdje, onda je to najbolji pokazatelj i čestitka za sve što je dosada urađeno i potpora za sve buduće projekte", kazao je dr. Dragan Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH pokazao je veliko zanimanje za novootvoreni Street workout park. Kratku prezentaciju aktivnosti održali su trener Kickboxing kluba 'Eagles SCM" Mario Matuka i igračica SOK Mostar Sandra Brekalo. Street workout park ili fitnes na otvorenom je prvi park ovog tipa izgrađen u Mostaru, ali i u cijeloj regiji.

"Sve što radimo mora biti najbolje. Danas ako nešto radimo i novi objekti koji će ići veoma brzo i ovi sportski sadržaji koji daju novu dimenziju cijelom projektu moraju biti na onoj tehnološkoj razini koja je u to vrijeme dostignuta u svijetu. Nismo mi toliko bogati da možemo raditi loše stvari. Jednostavno kada jednom napravite nešto dobro onda to mora funkcionirati. Tako da ovaj dio ambijenta je prelijep", naglasio je Čović.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić zahvalio je hrvatskom članu Predsjedništva BiH na potpori u svim proteklim godinama.

"Nikada nisam naišao na zatvorena vrata, i to meni kao ravnatelju Studentskog centra puno znači. Ovo što danas vidite je rezultat zajedničkog rada, ne samo mene, nego i mojih uposlenika, te možemo ih tako nazvati 'vanjskih suradnika' politike gospodine Čovića, premijera Hercega, i gradonačelnika Bešlića čiju potporu imamo. Ovaj Studentski centar je daleko najbolji u BiH, u što se možete uvjeriti ako posjetite ostale centre. Velika je potražnja za smještajem u Studentskom centru, i to je pokazatelj da dobro radimo. Idemo korak ispred sa našim projektima. Ove godine je to Street workout park za čiju izgradnju smo jednim dijelom dobili sredstva od Državnog ureda za hrvate izvan RH te prošle godine fontana, također sada svaka soba ima hladnjak, jedan dio soba klima uređaje, iduće godine naravno idemo sa novim  projektima. Planiramo izgraditi Treći paviljon Studentskog centra, dobili smo urbanističku suglasnost za gradnju a sada nam predstoji tražiti sredstva za gradnju. Mislim da ćemo napraviti jednu lijepu studentsku dvoranu s 1000-1200 mjesta, bazen 25x12 metara za vodene sportove a oboje će zadovoljavati sve međunarodne standarde. Također u projektu je uključena izgradnja 250 novih smještajnih jedinica, koje može koristiti Sveučilište, profesori, studenti. Obilazeći studentske centre po Europi siguran sam kako smo došli u korak s njima, i stvorili smo jedan zavidan standard u regiji. Mi imamo studente iz cijele BiH, studente iz Gacka, Brčkog, Istočnog Sarajeva, Tešnja itd. To nije bio slučaj prije 5-6 godina, a danas je rezultat našeg rada i razvoja sporta. Imamo četiri vrhunske ekipe: Kickboxing klub 'Eagles SCM', Taekwondo klub Student, SKK Student igra u Prvoj ligi BiH, te SOK Mostar koji se natječe u Superligi FBiH", kazao je ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Nakon obilaska parka Dragan Čović družio se sa studentima i djelatnicima Studentskog centra te se fotografirao ispred fontane koja krasi Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, stoji u priopćenju.

Komentari
Broj komentara:0