Vidite prvi

visoki pokrovitelj

Dr. Dragan Čović nazočio konferenciji "Hrvati u BiH - demografska stvarnost"

Autor:Prvi.tv
Objava:11.6.2018. 13:58
Dr. Dragan Čović nazočio konferenciji Hrvati u BiH - demografska stvarnost
Učitavanje medija preglednika ...

Danas je u Mostaru održana konferencija "Hrvati BiH - demografska stvarnost", u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini (HAZUBiH), Odjela za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS BiH), a pod visokim pokroviteljstvom Ureda hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Akademik Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, u svome uvodnom obraćanju, kazao je kako promišljati demografsku poziciju Hrvata u BiH nije ni strateški ni politički mudro bez promišljanja pozicije svih naroda u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako su demografski trendovi isti i kod druga dva naroda, te se stoga zajednički moraju promišljati politika obrazovanja i gospodarstva, kako bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva.

Na kraju skupa predložena je zajednička akcija akademskih i političkih aktera. Namjera organizatora bila je da se kroz ovaj skup cjelovito i znanstveno sagledaju uzroci, činjenice i posljedice negativnih demografskih trendova hrvatskog naroda, kako u Bosni i Hercegovini, tako i zemljama regije, te ponude moguća rješenja za prevladavanje i poboljšanje nacionalne populacijske situacije u BiH.

Komentari
Broj komentara:0