Vidite prvi

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA HNŽ-A

Zahtjev za hitnom dezinfekcijom Klinike za ginekologiju

Autor:Prvi.tv
Objava:12.10.2016. 15:25
Zahtjev za hitnom dezinfekcijom Klinike za ginekologiju
Učitavanje medija preglednika ...

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) naložilo je odgovornoj osobi – ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno.

Kako je priopćeno iz tog Ministarstva, uvidom u Protokol za sterilnost za 2016. godinu na Odjelu za mikrobiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar evidentno je da je 19. kolovoza 2016. godine, na uzorku brisa korita u predrađaoni na Klinici za ginekologiju i porodništvo utvrđen pozitivan nalaz na bakteriju Klebsiellu pneumoniae te je županijski sanitarni inspektor naložio navedene mjere, prenosi Fena

Federalnim zdravstvenim inspektorima i županijskom sanitarnom inspektoru, koji su vršili nadzor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, nije predočen obrazac "Prijava oboljenja – smrti od zarazne bolesti" sukladno Pravilniku o načinu prijavljivanja zaraznih bolesti.

Slijedom toga županijski sanitarni inspektor podnio je prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za neprijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, u kolovozu i rujnu ove godine na Odjelu neonatologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar umrle su četiri bebe kod kojih je zabilježeno prisustvo bakterije Klebsiella pneumoniae.

Komentari
Broj komentara:0