Vidite prvi

ravnatelj Kvesić za Prvi tv

Nedostatak liječnika urgentne medicine je najveći problem

Autor:Prvi.tv
Objava:23.8.2018. 14:55
Nedostatak liječnika urgentne medicine je najveći problem
Učitavanje medija preglednika ...

Velika prašina se u hrvatskim medijima proteklih dana podigla zbog donacije Vlade RH mostarskoj bolnici u iznosu od 39 milijuna kuna. Kada je riječ o financijskoj pomoći mostarskoj bolnici, ministar Kujundžić ističe da je ustavna i moralna obveza hrvatske države pomagati Hrvate izvan Hrvatske pa je Vlada, s obzirom na teško stanje zdravstvenog sustava u BiH i tešku dostupnost lijekova i ugradbenog materijala, donirala 39 milijuna kuna Sveučilišnoj bolnicu u Mostaru za pokriće dospjelih dugova za lijekove i medicinski materijal.

Na pomoći se zahvalio ravnatelj bolnice Ante Kvesić upozorivši na iznimno teške okolnosti u kojima ta bolnica radi, zbog čega je pomoć više nego dobro došla. 

U intervju za Prvi.tv ravnatelj Kvesić je naglasio kako je u hrvatskim bolnicama najveći problem nedostatak kadra urgentne medicine, što se moglo vidjeti i u slučaju Mattea Ružića koji je nedavno preminuo zbog nedostatka liječnika Hitne pomoći Zaprešić.  Naglasio je kako je taj isti manjak problem i mostarske bolnice. 

Naime u hrvatskim bolnicama postoji 60 otvorenih specijalizacija, gdje se na urgentnoj medicini prijavilo jedva 20 kandidata. Mostarska bolnica ima konstantno otvoren natječaj na koji se jako malo kandidata prijavljuje.

Naglasio je kako mostarska bolnica doslovno na dnevnoj bazi gubi i kadar sa srednjom medicinskom školom, odnosno medicinske sestre koje odlaze većinom u zemlje Europske unije. Na godišnjoj razini ta statistika je porazna jer se radi o stotinu sestara medicinske skrbi.  Što je sve ravnatelj Kvesić rekao na temu mostarske bolnice,bolnica u Hrvatskoj, ministra Kujundžića i donacija pogledajte u emisiji Prvog tv na ovom linku.

 

 

 

 

 

 

 

  

Komentari
Broj komentara:0